Ansu Fati prežíva ťažké obdobie svojej kariéry. Zdá sa, že odchovancovi La Masie na ihrisku nič nevychádza, pretože jeho forma je čoraz horšia. V takejto situácii dokáže jediný gól urobiť zázraky, aby hráčovi zdvihol sebavedomie. Ansu Fati mohol mať takúto šancu, keď Barcelona včera večer vybojovala v druhom polčase proti Valencii penaltu, ale Ferran Torres mu túto možnosť odoprel, no penaltu aj tak nepremenil.

Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Ferran včera z viacerých dôvodov trval na tom, aby zahrával pokutový kop. V prvom rade preto, lebo hral proti svojmu bývalému klubu, kde strávil prvé roky svojej profesionálnej kariéry. Navyše, minulý týždeň mal narodeniny, čo bol ďalší dôvod - chcel totiž svoje narodeniny osláviť gólom. Okrem toho mal na tribúne množstvo rodinných príslušníkov a priateľov. Pochopiteľne, že ich chcel potešiť gólom z bieleho bodu.

Ako sa však ukázalo, bývalý hráč Valencie nakoniec ani len netrafil bránu hostí. V opačnom prípade by zvyšoval na 2:0 a v podstate by rozhodol zápas. Opak bol pravdou, nakoľko Araujo bol o chvíľu na to vylúčený a Blaugranas čakala krušná 30-minútovka do konca.

Torres a Fati nemajú istotu štartu v ďalšom zápase La Ligy na San Mames. Keďže sa očakáva, že Robert Lewandowski bude na zápas fit, jeden z dvojice by mohol začať na lavičke. Torres strelil za Barcelonu v tejto sezóne v 21 zápasoch v La Lige iba 2 góly.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-03-06 19:09:33
aj tak je Ferran jediny kto po sto rokoch vystrelil DO branky spoza sestnastky. a ten psycholog mu hlavu veru neupratal
2023-03-06 19:11:35
Pokiaľ sme vyhrali tak to nevadí,
síce sme trpeli ale zvládli sme to