Barcelona tentoraz neodohrá zápas uprostred týždňa a ďalšie stretnutie ju čaká až budúci víkend, keď sa stretne s Athletic Club. Médiá prognózujú, či budú hviezdy Xaviho tímu na tento duel včas fit. Najväčšiu šancu hrať má Robert Lewandowski, pripravení sú aj Frenkie de Jong a Andreas Christensen.

Z nedávno zranených futbalistov sa najviac pozitívnych správ týka Roberta Lewandowskeho. Podľa Adria Albetsa z Cadena SER chce byť Poliak pripravený už na konfrontáciu s Athletic a v klube sa domnievajú, že 34-ročný hráč bude v nedeľu k dispozícii, hoci sa ešte uvidí, ako sa situácia vyvinie počas týždňa. Marta Ramon z RAC1 tiež informuje, že Lewandowski by mal odletieť do Bilbaa a zahrať na San Mamés.

Novinárka sa naopak domnieva, že Pedriho účasť na stretnutí s Athletic je vylúčená. Javier Miguel z AS zasa informuje, že šatňa Barcelony vníma šance záložník na účasť v stretnutí ako "ťažké, ale nie nemožné". Novinár tvrdí, že zatiaľ nepadlo žiadne rozhodnutie a čaká sa na to, aké budú hráčove pocity v blízkej budúcnosti. Miguel dodáva, že Pedri by sa dokonca mohol pripojiť k tréningom tímu vo štvrtok, ale ak by bol schopný hrať proti Athletic, objavil by sa na ihrisku maximálne na posledných 20-25 minút. Médiá sa naopak celkom zhodujú v tom, že Ousmane Dembélé na San Mamés hrať nebude. Pocity z jeho rehabilitácie sú pozitívne, ale v jeho prípade treba byť maximálne opatrný.

V zápase proti Athletic bude môcť určite nastúpiť Gavi, ktorý sa vracia po odpykaní si trestu za suspendáciu. Podľa Miguela by mali byť Frenkie de Jong a Andreas Christensen do budúceho víkendu v plnej kondícii. Prvý menovaný bol včera preventívne stiahnutý z ihriska kvôli drobným problémom s hamstringom. Dán naopak hral po injekcii proti bolesti kvôli problémom s ľavým členkom. Christensenova prítomnosť na San Mamés bude dôležitá najmä preto, že Ronald Araujo nebude hrať kvôli červenej karte, ktorú dostal v súboji proti Valencii.

Hráči Barcelony si v najbližších dňoch konečne trochu oddýchnu po tom, čo viac ako dva mesiace hrali takmer vždy každé 3-4 dni (len jeden týždeň bol voľnejší). To viedlo k viacerým zraneniam v tíme. Od 31. decembra odohrala Barça 18 zápasov, z toho 11 vonku. Záťaž bola veľmi veľká, preto sa Xavi pred zápasom s Athletic rozhodol dať hráčom dva dni voľna v utorok a stredu a štvrtkový tréning posunul na popoludnie, aby si hráči mohli viac oddýchnuť.

zdroj: RAC1 as.com Cadena SER
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-03-06 23:23:24
Dembele by mohol zahrať aspoň v druhom polčase, nech nejde na Real bez rozohratia keď bol cez mesiac mimo ihriska.
2023-03-07 06:10:16
Bolo by to fajn, ale neviem, ci by som zrovna nasho "najsklenenejsieho" hraca vypustil po dlhsom zraneni prave na travnik u "masiarov z Bilbaa", ak by sme hrali doma, tak mozno aj hej, ale na San mames ? Aby potom zase nebol na dalsi mesiac out...