Ronald Araujo dostal v poslednom zápase proti Valencii červenú kartu, čo znamená, že ho Xavi nebude môcť v blízkej budúcnosti využiť. Jedinou otázkou bolo, na aký dlhý čas bude suspendovaný, ale Súťažný výbor už v tejto veci rozhodol. Médiá píšu aj o zdravotnom stave Roberta Lewandowskeho.

Pripomeňme, že Araujo videl priamu červenú kartu po tom, čo zastavil Huga Dura, ktorý si nabiehal do jasnej pozície a chcel využiť chybu Julesa Koundého. "Araujo bol vylúčený z ihriska z tohto dôvodu: zrazil súpera, čím zabránil jasnej gólovej šanci," napísal rozhodca Alberoja Rojas vo svojej správe.

Pochybnosti mohlo vyvolať ustanovenie Disciplinárneho poriadku, v ktorom sa uvádza, že po udelení priamej červenej karty "v prípadoch, keď k vylúčeniu z ihriska dôjde v dôsledku situácií, v ktorých by futbalista nemal možnosť zabojovať o loptu, bude pozastavenie činnosti najmenej na dva zápasy". Podľa Mundo Deportivo sa však usúdilo, že Araujovo správanie bolo súčasťou súboja o loptu, hoci niet pochýb o tom, že stopér zastavil svojho súpera úmyselne, pretože vedel, že sa k lopte nedostane. V každom prípade bol Uruguajčan potrestaný na jeden zápas a v nedeľňajšom zápase proti Athletic si nezahrá, ale bude k dispozícii na El Clásico 19. marca.

Médiá píšu aj o situácii ďalších hráčov Blaugranas v súvislosti so stretnutím s Los Leónes. Ivan San Antonio z katalánskeho denníka Sport uvádza, že Lewandowski je už úplne vyliečený a neexistujú žiadne dôvody, prečo by nemohol nastúpiť od prvej minúty v zápase na San Mamés. Poliak by dokonca mohol odohrať celých 90 minút. Všetko bude samozrejme závisieť od rozhodnutia Xaviho. Vyzerá to tak, že Pedriho v stretnutí s Athletic ešte neuvidíme, ale Gavi by sa mohol vrátiť do hry. Je teda možné, že tréner Barcelony sa rozhodne pre formáciu so štyrmi záložníkmi.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-03-08 13:59:37
Dôležité mať Arauja na Real na Vincka. Nemať Arauja na ten zápas, tak by som sa už o výsledok bál. Rovnako prvé ligové el clasico sme prehrali, lebo bol Araujo zranení a nehral.
2023-03-08 14:04:00
Proč ten vykřičník v nadpise...bože bože.. :-)