Barcelona nastúpi proti Athletic Club oslabená o Ronalda Arauja a Pedriho. Aj Los Leónes však majú pred nedeľňajším stretnutím problémy v kádri.

Predovšetkým Unai Simon stále netrénuje s baskickým tímom. V zápase proti Girone v 23. kole La Ligy musel brankár Athletic opustiť ihrisko pre problémy s Achillovou šľachou a vynechal ligovú konfrontáciu s Rayom, ako aj súboj s Osasunou v semifinále Kráľovského pohára. Ernesto Valverde stále dúfa, že Simon sa zotaví včas, aby sa stihol duel s Barcelonou, ale nie je isté, či sa tak stane. Dvadsaťpäťročného brankára by mohol nahradiť o tri roky mladší Julen Agirrezabala, ktorý podal dobrý výkon najmä v stretnutí s Rayom. Náhradný brankár má na konte už 18 vystúpení za prvý tím Athletic a nedávno chytal aj v náročnom zápase proti Atléticu (0:1).

Bilbao sa dnes vrátilo k tréningu, ale Oscar de Marcos a Yuri Berchiche s tímom netrénovali. V tomto prípade však ide najmä o opatrnosť. Obaja hráči mali v poslednom čase nejaké drobné problémy a druhý menovaný v konfrontácii s Rayom nemal ďaleko k tomu, aby zišiel z ihriska, ale napokon zápas dohral. De Marcos a Berchiche by však mali byť na nedeľu pripravení, hoci všetko závisí od toho, ako sa ich situácia vyvinie v nasledujúcich dňoch. K dispozícii Valverdemu bude pravdepodobne aj Yeray Álvarez. Obranca nehral proti Rayu kvôli suspendácii za karty a v stretnutí Kráľovského pohára s Osasunou sedel len na lavičke náhradníkov po tom, čo sa zranil v zápase s Gironou, dnes však normálne trénoval a má veľkú šancu, že proti Barcelone nastúpi.

Álvarez by mohol vytvoriť stopérsku dvojicu s Iñigom Martínezom, ktorý je už úplne fit a v posledných dvoch zápasoch nastúpil od prvej minúty. Súperom 28-ročného obrancu bude Dani Vivian, ktorému Valverde dôveruje, hoci tento hráč pokazil zápas proti Osasune, keď sa v kľúčovej akcii duelu nechal ľahko prekonať Abdem. Tréner Athletic bude mať prvýkrát po štyroch mesiacoch k dispozícii všetkých troch stopérov. Barcelona bude venovať pozornosť najmä Martínezovi, o ktorého má záujem v súvislosti s letným prestupovým obdobím.

Do súboja proti Barcelone určite nezasiahne často hrajúci krajný obranca Iñigo Lekue, ktorý je už mesiac mimo hry. Zranenie stehna si stále lieči Ander Herrera a Valverde nebude môcť využiť ani Jona Morcilla, hoci ten v tejto sezóne veľa šancí nedostal. Veľkým oslabením bude absencia Oihana Sanceta, ktorý v závere stretnutia s Rayom dostal červenú kartu. Dvadsaťdvaročný hráč je s ôsmimi gólmi na konte najlepším strelcom Athletic v tejto sezóne.

zdroj: mundodeportivo.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-03-08 20:04:57
2 Iñigovia. To jak u nás 2 De Jongovia🙂
2023-03-08 20:20:34
Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.