Barcelona sa musí prijať náročné rozhodnutie pred prípravou na nadchádzajúce stretnutie proti Realu Madrid, ktoré sa uskutoční 19. marca. Očakáva sa, že sa na ihrisko vráti jeden z najdôležitejších hráčov klubu Ousmane Dembele, ktorý si koncom januára poranil hamstring.

Katalánsky denník Sport informuje, že zelená pre Dembélé pre El Clásicom má aj svoju odvrátenú stránku. Existuje totiž riziko opätovného zranenia, pretože ak Francúz dostane povolenie hrať, bude povolaný aj do reprezentácie Francúzska na marcovú reprezentačnú prestávku. Všetci vieme, ako je Dembélé náchylný na zranenia a že v národných tímoch funguje tréning úplne inak, čo krídelníkovi Barcelony určite nepomôže.

Deschams ako tréner Francúzska si je dobre vedomý Dembélého kvality a chcel by ho začleniť do národného tímu pred kvalifikačnými zápasmi na EURO2024 proti Holandsku a Írsku. Barcelona, ale aj samotný Dembélé budú zbytočne riskovať. Z tohto dôvodu sa očakáva, že krídelník dostane zelenú od lekárov až po reprezentačnej prestávke aj za cenu, že vynechá ďalšie El Clásico.

Aj keď je to Dembélé, kto bude mať posledné slovo, rozhodnutie bude prijaté po konzultácii s Barcelonou a jej lekárskym tímom. Deschamps, ktorý musí oznámiť svoj užší zoznam tesne pred Clasicom, bude pozorne sledovať aj túto situáciu. Ak sa obe strany rozhodnú odložiť Dembélého návrat na trávniky, hráč bude mať minimálne ďalšie 3 týždne na tréning a pozvoľný návrat. V takom prípade by sa do hry vrátil 1. apríla proti Elche.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-03-09 12:41:58
Aký problém ho dať do nominácie a ak ho bude treba na ihrisku, tak bude striedať, ak nie, tak zostane sedieť na lavičke a dolieči zranenie počas repre.
2023-03-09 12:59:31
Vůbec bych ho nedával do nominace. Ve zbytku sezony ho budeme potřebovat víc.