Útočník Athletic Club Iñaki Williams poskytol rozhovor pre katalánske rádio RAC1, v ktorom sa vyjadril k nadchádzajúcemu zápasu svojho tímu proti FC Barcelona. Hráč prezradil, že obdivuje Marca-André Ter Stegena natoľko, že má doma zarámovaný jeho dres.

Ter Stegen

"Strelil som proti nemu 6 gólov a dúfam, že sa mi to podarí znova, aby sme získali tri body, ktoré nás udržia v boji o európske poháre. Keď sme hrali v Superpohári, ktorý sme vyhrali, po zápase som ho [Ter Stegena] požiadal o jeho dres, pri všetkej úcte, chcel som ho a mám ho zarámovaný."

Iñigo Martínez

"Vieme to isté čo novinári a neobjavím Ameriku, ak poviem, že je pre nás veľmi dôležitý. Je to jeden z najlepších stopérov v Španielsku, reprezentant a skvelý obranca. Dúfam, že sa mu podarí zostať. Do našej obrany sa perfektne hodí. A ak ho Barcelona získa, chápem, prečo ho podpíše. Mne sa viac hodí do Athletic. Pre nás je najlepší, je to obranca, bráni a veľmi dobre vyváža loptu. Je to hráč základu v reprezentácii. Dúfam, že svoju kariéru ukončí v Athletic a nie v Barcelone."

Barcelona

"Xavi robí veci správne. Fanúšikovia Barcelony stratili nadšenie a on ho získal späť tvrdou prácou a snahou. V lige sú na koni, je ťažké im streliť gól a inkasujú málo gólov. Ich práca je dobrá."

Absencia Arauja

"Mal som smolu, že ma kryl (smiech). Hrá na neuveriteľnej úrovni, je to jeden z najlepších stopérov na svete. Ukázal to, keď bránil Viníciusa, jedného z najlepších driblérov na svete. Barça možno pocíti jeho absenciu na San Mamés, ale má skúsených obrancov, hierarchiu a bude to mať ťažké."

Falošné bankovky na protest

"Čokoľvek fanúšikovia urobia, je legálne, ja nie som ten, kto im hovorí, čo majú robiť. Ja sa do toho nemiešam, musíme si užiť pekný a pohodový zápas."

Rasizmus na štadiónoch

"Je škoda, že to došlo až sem, ale takéto veci sa musia trestať. Ktokoľvek uráža hráča, neexistuje žiadne ospravedlnenie. Na ihrisko sa chodíte zabávať, povzbudzovať hráčov, a to je to, čo potrebujú. Mali by sa udeľovať tresty."

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-03-09 15:34:39
Inteligentné odpovede ...