Pedri pokračuje v rehabilitácii po svalovom zranení, ale nakoniec nevycestuje do Bilbaa na najbližší zápas a na trávniky sa vráti až na ligové El Clásico. Informuje katalánsky denník Sport.

Pedri tak v nedeľňajšom zápase proti Athletic Club na San Mamés nenastúpi. Hoci niektoré správy uvádzali, že Španiel sa koncom tohto týždňa podrobí lekárskym vyšetreniam a pokúsi sa nastúpiť proti Athletic, barcelonský záložník bude trénerovi k dispozícii až na El Clásico, čo je v súlade s pôvodnou prognózou.

Xavi nebude môcť počítať s Pedrim na 25. kolo La Ligy a ako sa pôvodne hovorilo, mladý hráč si bude musieť počkať na ligový súboj proti Realu Madrid, ktorý sa uskutoční 19. marca na Camp Nou.

Pedri, ktorý sa zranil v prvom zápase 1/16finále Európskej ligy proti Manchestru United, zaznamenal progres z pohľadu rekonvalescencie. Lekári Barcelony na začiatku uviedli, že záložník bude mimo hru približne 4 týždne, a hoci sa uvažovalo aj možnosti rýchlejšieho návratu do hry, nakoniec sa klub radšej pridrží pôvodných plánov a nebude jeho návrat siliť.

Zápas na San Mamés bude šiestym zápasom, ktorý španielsky stredopoliar vynechá pre zranenie. Pedri už vynechal odvetu s Manchestrom United na Old Trafford, ligové zápasy proti Cádizu, Almeríi a Valencii, ako aj prvý semifinálový súboj proti Realu Madrid v Kráľovskom pohári.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-03-09 15:12:05
Bez pedriho, ale za to s Gil Manzanom...