Španielsky minister kultúry a športu Miquel Icenta uviedol, že "aféra Negreira" "poškodzuje imidž športu" a ak sa potvrdí, bude ju považovať za "mimoriadne závažnú", takže organizácie "nemôžu zostať bokom".

"Toto je jediná otázka, na ktorej sa La Liga, RFEF a Národná rada pre šport (CSD) zhodli," povedal Iceta, ktorý zopakoval, že CSD sa zúčastní na konaní, ktoré sa môže začať po tom, ako prokuratúra predstaví skutočnosti k celej afére.

Minister sa zúčastnil na kolokviu v Alicante, kde zdôraznil, že napriek premlčaniu týchto činov v športových predpisoch sa prokuratúra môže obrátiť na súd. Miguel Iceta tiež zdôraznil, že "zákon o športe hovorí, že pokus o zmenu výsledkov je veľmi vážny trestný čin, a preto je mimoriadne závažný".

Prokuratúra zrejme podá žalobu na bývalého prezidenta Barcelony Josepa Mariu Bartomeua a samotný klub ako právnickú osobu v súvislosti s platbami vo výške takmer 7 miliónov eur v rokoch 2001 až 2018 za údajné konzultácie s rozhodcami bývalému podpredsedovi Technickej komisie rozhodcov (CTA) Josému Maríovi Enríquezovi Negreirovi.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-03-10 08:09:45
A môže mi niekto vysvetlit kde sme akože ovplyvňovali výsledky však nás rozhodcovia zarezávali hlava nehlava