Novinár Cadena COPE Miguel Aguilar sa rozhodol analyzovať základné štatistiky španielskych rozhodcov v La Lige a Lige majstrov. Ukázalo sa, že skúmaní rozhodcovia pískajú menej faulov, udeľujú menej žltých kariet a oveľa menej červených kariet v Lige Majstrov ako v La Lige.

5 španielskych rozhodcov rozhodovalo v tejto sezóne aspoň jeden zápas Ligy majstrov. Sú to: Antonio Mateu Lahoz, Jesús Gil Manzano, José Maria Sánchez Martínez, Carlos del Cerro Grande a Alejandro Hernández Hernández.

Uvedení rozhodcovia dohliadali na dodržiavanie pravidiel v 49 zápasoch tejto sezóny La Ligy s priemerom 26 odpískaných faulov, 5 udelených žltých kariet a 0,5 červenej karty za 90 minút. Na druhej strane v Lige Majstrov boli prítomní v 12 zápasoch. Štatistiky v súťaži UEFA sú nasledovné: 23 faulov, 4 žlté karty a 0,16 červenej karty na stretnutie.

Podľa Aguilara sú najpravdepodobnejším vysvetlením týchto rozdielov iné odporúčania pre rozhodcov v európskych pohároch ako v domácej lige.

zdroj: Cadena COPE
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-03-10 12:38:53
V domácej lige sa ľahšie manipulujú zápasy, ako v LM. Navyše Tebas má asi nižšie provízie, ako Ceferin 😂
2023-03-10 15:56:27
Nič to nemení na tom, že práve spomenutí rozhodcovia sú španielska "elita". Popri nich sú aj slovenskí rozhodcovia hviezdy.