Správy denníka El País sa potvrdili. Prokuratúra postúpila súdu obvinenia proti FC Barcelona, Josepovi Mariovi Bartomeuovi a ďalším predstaviteľom klubu v prípade súvisiacom s platbami José Mariovi Enriquezovi Negreirovi.

Katalánsky klub a Bartomeu budú obvinení z korupcie medzi jednotlivcami v oblasti futbalu a spolu s nimi sú obvinení Sandro Rosell, bývalý generálny riaditeľ Blaugranas Oscar Grau, bývalý riaditeľ Albert Soler (ktorý zastával aj vysoké funkcie vo Vyššej rade pre šport) a Enriquez Negreira. Okrem toho sa v prípade týchto štyroch bývalých predstaviteľov Blaugranas hovorí aj o nekalom vedení. Enriquez Negreira, Bartomeu, Grau a Soler sú údajne zodpovední aj za falšovanie obchodných záznamov. Podľa medializovaných informácií prokuratúra predvolala ako svedkov aj Joana Laportu či Joana Gasparta.

"Prostredníctvom prezidentov Sandra Rosella a Josepa Mariu Bartomeua Barcelona dosiahla a dodržiavala prísne dôvernú ústnu dohodu s obvineným Enriquezom Negreirom, ktorá umožňovala, aby vo funkcii podpredsedu CTA [Technickej komisie rozhodcov; pozn. red.] a výmenou za peniaze boli vykonávané činnosti v prospech Barcelony pri rozhodovaní rozhodcov v zápasoch, ktoré klub odohral, a tým aj pri výsledkoch v súťaži; rozhodcovia, ktorých určenie na jednotlivé zápasy oficiálnych španielskych súťaží na národnej a profesionálnej úrovni sa vykonávalo v rámci CTA, orgánu, ktorý mal na starosti aj hodnotenia, na ktorých sa obvinený podieľal, v súvislosti s povyšovaním a preradzovaním rozhodcov z rôznych kategórií, ako aj nomináciou kandidátov na funkciu medzinárodných rozhodcov," uvádza sa v liste prokuratúry.

zdroj: Cadena SER
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-03-10 17:01:53
Ak nakoniec sa ukáže, že sme naozaj podplácali rozhodcov a prehráme súd, sme skončili :(
AndreasGerardi Premium
2023-03-10 18:29:48
Toto nikto v živote nepreukáže. Už len ta suma 1,4 mega za 3 sezóny je úplne trápna. Toto je opäť len hra niekoho, kto má záujem zdiskreditovat Barcelonu. Tento súd sa bude ťahať roky a dokáže sa veľké nič. Pokiaľ ich nenahrali priamo pri cine , nič sa neudeje. Celá kauza je postavená len na tom, že Negeira zastával funkciu v komisii a bol tam stret zaujmov. Ale nikto nespomenul žiadneho konkrétneho rozhodcu ci priamo úplatok za výsledok. Ale keď kopať, tak poriadne a dlho.