Katalánske médiá opísali stanovisko FC Barcelona po tom, ako prokuratúra postúpila na súd prípad týkajúci sa platieb José Maria Enriquezovi Negreirovi zo strany katalánskeho klubu. Barcelona zdôrazňuje, že tézy obsiahnuté v obvinení sú zatiaľ len hypotézou, a tvrdí, že je nevinná.

"Tento scenár bol pre FC Barcelona predvídateľný od momentu, keď rozhodca podal žalobu na súd a prokuratúra bola nútená zastaviť vyšetrovanie a oznámiť prípad súdu. Navyše, stanovisko prokurátora, ktorý určil sťažnosť, nie je ničím iným ako absolútne predbežnou vyšetrovacou hypotézou. Teraz sa začne riadne súdne vyšetrovanie a práve tu by sa mala každá hypotéza potvrdiť alebo zamietnuť a FC Barcelona pomôže vyšetrovaniu so všetkým, čo bude chýbať. FC Barcelona opakuje, že nikdy nekúpila žiadneho rozhodcu ani nepredstierala ovplyvňovanie rozhodcovských rozhodnutí," uvádza sa v texte, ktorý, čo je zaujímavé, bol zverejnený v denníkoch Mundo Deportivo a Sport, nie však prostredníctvom oficiálnych mediálnych kanálov Blaugranas.

Barcelona teda zopakovala stanovisko Joana Laportu, ktorý v nedávnom rozhovore zdôraznil, že klub nikdy nekupoval rozhodcov a ani to nemal v úmysle. Barcelona zároveň upozorňuje, že obsah listu, ktorý prokuratúra zaslala súdu, je len predbežnou vyšetrovacou hypotézou, ktorá sa ešte musí preukázať v súdnom procese. Blaugranas tiež ponúkli pomoc justícii a treba dodať, že už predtým poverili vyšetrovaním prípadu externú spoločnosť.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-03-11 10:45:06
Aby Barca kupovala rozhodcov sa mi zdá absurdné. Veď len keď sa zamyslíme nad mnohými zápasmi, tak rozhodcovia viac pískali proti Barci ako v jej prospech. Ďalšia vymyslená kauza aby sa Barca pomaličky likvidovala!!!