Rozhodnutie prokuratúry podať žalobu na FC Barcelona za dlhodobú údajnú korupciu v súvislosti s "kauzou Negreira" vyvoláva ďalšie otázky. Čo táto žaloba znamená? Mohla by mať pre klub športové dôsledky? Mohol by Bartomeu skončiť vo väzení? Na tieto a ďalšie otázky odpovedal madridský denník Marca.

Právnik José María de Pablo vysvetľuje vo vlákne na Twitteri možné dôsledky, ktoré by toto rozhodnutie prokuratúry mohlo mať pre klub, a poukazuje na konkrétne články trestného zákonníka, ktorým budeme musieť v najbližších dňoch venovať pozornosť.

Z čoho prokuratúra obviní Barcelonu ako klub?

Prokuratúra obviní klub z dlhodobej korupcie v podnikaní, čo je trestný čin, ktorý vstúpil do platnosti reformou trestného práva v roku 2010 a ktorý sa vzťahuje na podvody v oblasti športu. Tento trestný čin je obsiahnutý v článku 286 a v bode 4 obsahuje odkaz na športové subjekty.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

4 komentáre
2023-03-12 10:00:30
Alebo, alebo, alebo, alebo.... 🤦‍♂️
2023-03-12 15:37:00
Nevyzerá to dobre. Ak by sme dostali zakaz cinnosti, alebo uzavratia priestorov ci dokonca rozpustenie tak je jedno ci by sme sa chceli registrovat v inej sutazi. Neslo by to. Musel by sa zalozit novy klub ale s inou znackou lebo vsetko je chranene ochrannou znamkou. Kedze nie je nutne preukazat aj realne podplacanie a ten hajzel Negreira potvrdil ze o nieco take islo tak sme v prdeli. LaLiga nas potrestat nemoze lebo je to premlcane takze odobratie titulov ci preradenie do nizsej sutazi nehrozi ale obavam sa ze UEFA a hajzlik Ceferin si na nas zgustne a Ligu majstrov si nezahrame mozno aj par rokov. Verim ze skoncime len s mastnou pokutou a podmienecnym zastavenim cinnosti. Ale ten dopad bude asi likvidacny. Sponzori odstupia od zmluv, budeme nuteni predat hracov a hrat s Beckom a to asi bez ohladu na to aky trest dostaneme. Dufam ze Bartomeu pojde sediet a uvidime co s Laportom. Obavam sa ze cely tento humbuk moze mat vplyv aj na sportove vysledky.