Ernesto Valverde, tréner Athletic Club, odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zápasom s Barcelonou. Bývalý tréner FC Barcelona sa vyjadril k dnešnému zápasu, zhodnotil hru Blaugranas a odpovedal aj na otázku o "kauze Negreira".

Bude Simón k dispozícii na nadchádzajúci zápas proti Valladolidu, alebo je lepšie pred prestávkou neriskovať?

"Bol by som rád, keby bol pripravený čo najskôr, ale všetko závisí od toho, či nepríjemné pocity ustúpia. Uvidíme."

Po negatívnej sérii je to kľúčový zápas.

"Samozrejme, v lige potrebujeme vyhrať - kto v tejto fáze nepotrebuje? Každý tím sníva o troch bodoch každú nedeľu. Súťaž je veľmi vyrovnaná a my čelíme lídrovi. Je to zložité, ale dúfame vo víťazstvo."

Urobili ste si kalkuláciu, pokiaľ ide o body, ktoré by ste chceli dosiahnuť v tejto záverečnej časti sezóny?

"Pokiaľ viem, je to liga, v ktorej nie sú veľké rozdiely. Tí dole porážajú tých hore... je to všetko veľmi vyrovnané. V tejto fáze bolo v iných sezónach veľmi jasné, kto je na vrchole, na dne a v strede. Je tu veľmi veľká skupina s mnohými tímami, kde sa ešte musí všetko vyjasniť. Barcelona a Real sú veľmi vysoko a ostatní sa snažia umiestniť."

Ako hodnotíš hru Xaviho Barcelony?

"Má veľmi dobrých obrancov. Nevidím, že by sa stiahla. Niekedy musí, ako napríklad minulý týždeň, pretože proti Valencii hrala v desiatich alebo hrala určitým spôsobom. Vyvíja veľký tlak, fyzicky je silná a vždy má argumenty na ofenzívu, ku ktorým pridala dobrú defenzívnu úroveň. Lepšie je vyhrať 1:0, 1:0 a 1:0 ako prehrať 0:1, 0:1 a 0:1."

Môže mať na Barcelonu vplyv kauza s platbami Negreirovi?

"Nevidím, že by ich to v lige veľmi ovplyvnilo. Sú na vrchole. Keby boli na treťom, štvrtom alebo piatom mieste... ale sú hlavným kandidátom na víťazstvo. S futbalom to nemá nič spoločné. To, čo sa deje na ihrisku, zaujíma nás všetkých. To ostatné je iná vec."

Časť San Mamés sa chystá protestovať proti tejto kauze hádzaním falošných bankoviek.

"Ľudia sa môžu vyjadrovať, ako uznajú za vhodné, ale my sa sústredíme na to, čo sa deje na ihrisku, a tam chceme byť konkurencieschopní."

Ako veľmi vás ovplyvní absencia Sanceta?

"Je to náš najlepší strelec. Aj Barcelone však budú chýbať niektorí hráči. Je lepšie myslieť na tých, ktorí sú tu, a nie na tých, ktorí chýbajú."

zdroj: marca.com as.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-03-12 16:20:19
Co to je za nadpis😃ved to je asi kazdemu jasne 😭
2023-03-12 17:38:35
Hlboká myšlienka v nadpise 😀