Katalánci zvládli ťažký zápas na San Mamés a v Bilbau vybojovali 3 body. Opäť však vyhrali len 1:0, opäť nepodali najlepší výkon a opäť sa poriadne zapotili v koncovke. Poďme bilancovať.

Najlepšie: Ďalší náročný výjazd s výdatnou pomocou Ter Stegena

Do konca sezóny zostáva ešte veľa zápasov, ale počet skutočne náročných duelov je obmedzený. Víťazstvo proti Athletic na San Mamés bolo ďalším veľmi veľkým krokom k ligovému titulu. Deväťbodový náskok pred Realom sa podarilo udržať a aj remízu v nadchádzajúcom Clásicu bude možné považovať za priaznivý výsledok. Nebyť výborného výkonu Ter Stegena a gólu Raphinhu, mohla byť situácia oveľa komplikovanejšia. Nemec bol dnes prakticky bezchybný a jeho zákrok proti Muniainovi bol priam fenomenálny. Na druhej strane bol Brazílčan jediným z útočníkov, ktorý využil tú jedinú príležitosť, ktorou opäť dokázal, že sa počas Dembélého absencie veľmi rozvinul.

Najhoršie: Nervózny a veľmi šťastný záver zápasu

Zápas na San Mamés nikdy nepatrí k tým ľahkým a príjemným. Ani tentoraz to nebolo inak. Zverenci Ernesta Valverdeho dobre zatlačili Busquetsa a vynútili si veľa strát v strede poľa. Nevyhli sa ani chybám v obrane, na čele s Koundém. Nervy drásajúci bol najmä záver zápasu, keď Athletic začal tvrdo tlačiť a Xaviho zverenci sa hlboko stiahli. Iñaki Williams dokonca skóroval, ale VAR gól správne anuloval kvôli hre rukou, ktorá predchádzala gólovej akcii. Treba však povedať, že nebyť šťastia a výbornej formy Ter Stegena, body by sa dnes získavali veľmi ťažko. Robert Lewandowski mal opäť problémy s kontrolou lopty, Ferran Torres nebol príliš presvedčivý a Balde mal problémy s rozhodovaním. Ani striedania nezlepšili hru tímu. Takýto obraz hry sa dá samozrejme ľahko akceptovať v prípade ťažkých duelov na výjazde, ale tu máme do činenia s tým, že Barcelona hrá čoraz viac takýchto zápasov.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-03-13 08:44:37
Kessie a Fati velmi nevydarene striedania....dokonca po Kessieho chybe sme takmer dostali gol....
2023-03-13 09:23:03
Kessie, Fati a Toress sú hráči iba na lavičku a ich zapojenie do zápasu je len v prípade zranení kľúčových hráčov. Ak by o týchto hráčov mal niekto záujem neváhal by som ich speňažiť. Lerwandowski mu čoraz viac pripomína Suáreza z posledných 2-3 sezón, keď sa lopta od neho iba odrážala, nevedel ju absolútne spracovať, zakombinovať, prejsť 1na1 a o strele na bránku ani nehovorím. Ešte aj pobehovaním po trávniku mi pripomína Suáreza. Neviem čo sa s ním deje, ale je zápas od zápasu slabší a slabší. V posledných zápasoch prakticky nemáme útok (ešte šťastie, že sa trafi Raphinha).