Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii po výhre nad Athletic Club hovoril o tom, aké dôležité bolo toto víťazstvo, odpovedal na otázku týkajúcu sa správania fanúšikov na tribúnach a venoval sa aj situácii v lige.

[Otázka o priebehu stretnutia]

"V priebehu 70-75 minút sme urobili krok vpred v ofenzíve. Frenkie to veľmi dobre pochopil, možno nám chýbal voľný hráč, ktorým bol Gavi. V obrane boli všetci efektní a jednotní. Marc je výnimočný. Potrebujeme viac trpezlivosti, pokoja a tiež efektivity. Mali sme šance na strelenie druhého gólu. Ansu, Robert, Balde... Chýbala nám aj presnosť a mali sme príliš veľa zbytočných strát. Som hrdý na to, ako mužstvo bojovalo. Je to cnosť. Niečo, s čím Barcelona bojovala počas celej histórie. Odvaha, ktorá sa odráža v osobe Gaviho, je veľkolepá. Veľmi ma to teší. Je to skvelé pre trénera a tím."

[Marca Ramón, RAC1] Čo si si myslel, keď bol gól Athletic anulovaný?

"Ruku som nevidel. Myslel som si, že ide o ofsajd, a potom som sa pozrel na monitory a ukázalo sa, že to bola hra rukou."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Je to ideálny scenár pred zápasom s Realom Madrid, neprišli ste o žiadneho hráča kvôli kartám a dostali ste ich pod tlak...

"Aj my cítime tlak. Hráme doma, chceme vyhrať ligu. Sme v dobrej pozícii, máme 9-bodový náskok. Hráčom som povedal, že dnes je to finále. Na Clásico som nemyslel. Museli sme vyhrať, získať 3 body, odviesť dobrú prácu a myslím, že sa nám to podarilo. V mnohých momentoch sme ukázali aj osobnosť. Athletic nám často odoberal loptu, hral jeden na jedného. Robert bol tiež veľmi dôležitý. Je to víťazstvo s charakterom a je kľúčové pre budúcnosť La Ligy."

[Helena Condis, Cadena COPE] Čo si myslíš o pokrikoch z tribún smerom k Barcelone?

"Rešpektujem fanúšikov na San Mamés. Vždy sa ku mne správali veľmi dobre. Som prekvapený touto atmosférou nepriateľstva voči Barcelone. Je mi z toho smutno. Nemyslím si, že je to dobré pre spoločnosť."

[Raúl Fuentes, Radio Marca] To, čo sa tím v tejto sezóne naučil, je schopnosť víťaziť prostredníctvom utrpenia. Zdá sa, že tím teraz dokáže trpieť a vyhrávať týmto spôsobom.

"Áno, myslím si, že sme trpeli príliš veľa. Chceli sme vyhrať vyšším rozdielom, ale toto je San Mamés. Je to ťažký štadión a počíta sa víťazstvo, najmä proti Athletic, ktorý hrá agresívne a vyhráva súboje. Je ťažké tu konkurovať. Pre tím je to víťazstvo zo zlata."

[Adria Albets, Cadena SER] Máš pocit, že niektorí ľudia by mohli spochybniť víťazstvo Barcelony kvôli chybe rozhodcu?

"Každý to môže robiť slobodne. Rešpektujem názory každého. Môžem s nimi súhlasiť alebo nesúhlasiť, ale rešpektujem názory ostatných. Môj názor je, že som z toho smutný."

Myslíš si, že niečo podobné, čo sa stalo na tribúnach San Mamés, sa môže zopakovať aj na iných štadiónoch?

"Súdime dopredu. Nemám k tomu viac čo povedať. Som z toho smutný a to je všetko. Nemám viac čo dodať."

[Laura Bruges, TV3] Myslíš si, že kauza Negreira môže ovplyvniť tím?

"Nie. V šatni sa nerozprávame o tom, čo by sa mohlo stať. Chceme hrať futbal, vyhrávať. Našou úlohou je brániť tento tím."

zdroj: YT La Liga
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.