FC Barcelona zvládla včerajší zápas na San Mamés, keď vyhrala 1:0. Stretnutie sa však opäť nieslo v nie práve najlepšom duchu. Zverenci Xaviho Hernándeza mali problémy s hrou na lopte a zažili opäť veľmi nervóznu koncovku. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 8

Vynikajúci s loptou na kopačkách, ale ako vždy v posledných desiatich minútach predviedol niekoľko famóznych zákrokov, aby udržal ďalšie čisté konto.

Sergi Roberto - 6,4

Dobre vedel podržať loptu, ale do značnej miery bol neviditeľný. V prvom polčase mal problémy s Nicom Williamsom a v druhom s Ikerom Munianom.

Koundé - 7,7

Mal trochu problémy dostať sa do zápasy vzhľadom na tlak zo strany Athletic, ale dobre bránil na svojom obľúbenom poste stopéra. V nadstavenom čase predviedol geniálny zákrok na bránkovej čiare.

Christensen - 7,3

Christensen bol v prvom polčase prevažne priemerný, ale v druhom polčase predviedol skvelý výkon a zabránil niekoľkým šanciam Valverdeho zverencov.

Balde - 7,6

Bol jedným z mála hráčov, ktorí sa ľahko vyhýbali presingu zo strany Athletic. Ukázal niekoľko skvelých nábehov z hĺbky poľa a vytvoril si aj niekoľko gólových šancí. Aj sám sa dostal do šance, ale neskoro vystrelil.

De Jong - 7,8

V prvej fáze výstavby akcií niet lepšie hráča ako Frenkie, včera to bolo opäť evidentné. Sťahoval sa za Busquetsa, aby začínal s výstavbou akcií. Vďaka rýchlemu mysleniu vypracoval pre mužstvo niekoľko šancí. Hráč zápasu.

Busquets - 7,2

Spočiatku zápasu mal určité problémy dostať sa do hry, ale vo všeobecnosti predviedol ďalší skvelý výkon. Takisto si do štatistík pripísal asistenciu.

Gavi - 6,8

Z času na čas predviedol niečo elegantné, ale v tomto zápase nehral dobre na svoje pomery. Treba ho však pochváliť za to, že ako jeden z mála hráčov Barcelony sa dokázal vyhnúť presingu Athletic.

Raphinha - 7,7

Ďalší zápas, ďalší víťazný gól pre Raphinhu, ktorý bol dnes jedným z najlepších hráčov Barcelony. Nielenže strelil jediný gól zápasu, ale bol aj skvelý v držaní lopty a vždy vynaliezavý.

Lewandowski - 6,5

Lewandowskeho slabá forma z pohľadu zakončenia pokračuje, keď nevyužil dve solídne šance na skórovanie.

Ferran Torres - 6,2

Nevýrazný výkon a prvý, koho Xavi vystriedal.

Náhradníci

68' Kessíe - 6,4

Dobre sa pohyboval v strede poľa s Busquetsom a de Jongom a chránil defenzívnu líniu.

84' Alonso - 5,3

Mal šťastie, že Iñakiho gól bol anulovaný, inak by ho fanúšikovia Barcelony zjedli zaživa.

84' Fati - 6,2

Bez komentára

90' Alarcon - 5,5

Bez komentára

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2023-03-13 07:33:23
Preco nema MATS 10? Preco ma Fati az 6.2? A mohol by som pokracovat. Niektore hodnotenia... 🤦‍♂️
2023-03-13 07:35:12
hrac zapasu bol mats, de jong v tesnom zavese. torres, roberto, lewa - podpriemer.