Pred niekoľkými dňami prokuratúra potvrdila, že aféru Negreira postúpila na súd. Dnes barcelonský súd číslo 1 potvrdil, že sa prípadom bude zaoberať.

Katalánska justícia prostredníctvom svojich komunikačných kanálov oznámila, že sa bude zaoberať prípadmi súvisiacimi so sťažnosťou prokuratúry a trestným oznámením, ktoré podal bývalý rozhodca Estrada Fernández. Tieto dve záležitosti sa môžu spojiť. Bolo oznámené, že v súvislosti s uvedenými trestnými činmi bolo začaté konanie:

- Trestný čin dlhodobej korupcie medzi súkromnými osobami v oblasti športu.

- Trestný čin nekalého riadenia [t. j. konanie na škodu FC Barcelona; pozn. red.]

- Trestný čin falšovania obchodných záznamov

Sudca poverený prípadom súhlasil s tým, aby Guardia Civil [polícia] vykonala riadne vyšetrovanie s cieľom zistiť dôvody platieb FC Barcelona dotknutým spoločnostiam a jednotlivcom. Po získaní tejto dokumentácie z policajného vyšetrovania sa dohodnú výpovede vyšetrovaných osôb a predvolaných svedkov. Podľa médií mal súd požiadať katalánsku políciu, aby vyšetrila všetky operácie, ktoré Negreira vykonával takmer 20 rokov. Potvrdilo sa tiež, že La Liga sa zúčastní na prípade súkromnej obžaloby. Počet vyšetrovaných osôb by sa mohol ešte zvýšiť, keďže sa bude posudzovať, či existujú dôvody na pripojenie členov vedenia Sandra Rosella.

zdroj: Cadena COPE
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.