Napriek pretrvávajúcim komplikáciám v súvislosti s nariadeniami La Ligy, ktoré sa týkajú finančného fair play, je Barcelona naďalej odhodlaná posilniť svoj tím v nadchádzajúcom lete a už identifikovala niekoľko potenciálnych cieľov.

Vzhľadom na svoju zložitú ekonomickú situáciu sa klub pravdepodobne zameria na voľných hráčov. Javi Miguel z madridského denníka AS preto naznačuje, že Barcelona už urobila niekoľko významných krokov v snahe získať dvojicu hlavných cieľov v podobe Ilkaya Gündoğana a Iñiga Martineza. V skutočnosti je Barcelona na dobrej ceste zabezpečiť si služby týchto dvoch skúsených hráčov, ktorí môžu v nadchádzajúcej sezóne výrazne posilniť mužstvo.

Gündoğan je už dlhšie prestupovým cieľom Barcelony. Bývalý hráč Borussie Dortmund sa v lete stane voľným hráčom a údajne je otvorený myšlienke obliecť si v nasledujúcom ročníku dres Blaugranas. Dokonca je ochotný uspokojiť sa aj s nižším platom. Gündoğanove skúsenosti v kombinácii s jeho technickými schopnosťami z neho robia ideálny cieľ pre FC Barcelona, ktorá má viac než len jeden dôvod, prečo Nemca podpísať.

Medzitým je Iñigo Martinez jedným z najtalentovanejších obrancov La Ligy. S viac ako 350 vystúpeniami v najvyššej španielskej futbalovej súťaži môže veterán Athletic Club vniesť do prvého tímu Blaugranas skúsenosti a vodcovstvo, ktoré v zadných radoch Barcelony chýbajú od odchodu Gerarda Piquého.

Nehovoriac o tom, že Iñigovi na konci sezóny skončí zmluva v Athletic Club, čo znamená, že bude k dispozícii zadarmo. Záujem o španielskeho veterána má aj Atlético Madrid, ale zdá sa, že hráč je rozhodnutý pripojiť sa ku Kataláncom. Je nepravdepodobné, aby sa Barcelona vzdala snahy podpísať ako Gündoğana, tak aj Martineza, pričom klub údajne nedávno zintenzívnil snahy získať Joãa Cancela.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-03-17 07:11:16
Nebol by lepší ndicka. Je mladší