Nie je žiadnym tajomstvom, že Barcelona sa pred nadchádzajúcim letným prestupovým obdobím nachádza v ťažkej finančnej situácii. Preto musí príchod letných posíl plánovať o to uvážlivejšie.

Blaugranas nemali v januári žiadne rezervy na podpis hráčov a prezident La Ligy Javier Tebas ich varoval, že ak si nezníži výdavky na platy, situácia sa môže v lete zopakovať. Aktuálny líder ligy tak bude musieť postupovať pri plánovaní leta veľmi opatrne, aby potom nemal problémy s registráciou hráčov.

A Javi Miguel z madridského denníka AS prichádza s podrobným reportom, ktorý načrtáva plány Barcelony na nadchádzajúce prestupové obdobie. Podľa tejto správy plánujú Katalánci vynaložiť veľké prostriedky na posilnenie len dvoch kľúčových pozícií v tíme - ide o post stopéra a pravého obrancu. Zvyšné oblasti budú posilnené len prostredníctvom voľných prestupov. Ciele na viaceré pozície už boli identifikované a pracuje sa na ich finalizácii.

Vitor Roque je hlavným prestupovým cieľom na post deviatky a už sa začali rokovania s Athletico Paranaense. Barcelona medzitým naďalej pracuje na prestupe Juana Foytha, aby posilnila pozíciu pravého obrancu, a to napriek spojeniam s hráčmi ako João Cancelo, Diogo Dalot a Benjamin Pavard. Problémom je cena na úrovni 54 miliónov eur, ktorú Villarreal za hráča požaduje, ale existuje nádej, že sa ju podarí znížiť ponúknutím hráčov na výmenu.

Pokiaľ ide o ďalšie príchody hráčov, ktorí môže prestúpiť na Camp Nou zadarmo, tak výrazný pokrok sa dosiahol v rokovaniach o prestupe dvoch hráčov. Médiá tvrdia, že Barcelona je veľmi blízko k dosiahnutiu dohody s obrancom Athletic Club Iñigom Martinezom. Medzitým sa zdá byť veľmi pravdepodobné, že Ilkay Gündoğan príde z Manchestru City taktiež v rámci voľného prestupu, pričom Xavi už s Nemcom telefonoval.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-03-17 10:34:11
konečne rozumná redukcia -- bojím sa však, že ak sa lewa nespamätá (a veľmi by so m si želal, aby sa spamätal), bude potrebný aj niekto na hrot, o ľavom krídle ani nehovorím
tunno Premium
2023-03-17 10:35:38
Ak je Roque hrot aj kridlo tak to z pohladu pozicie dava zmysel. Potom by uz stacil Gundogan a RB. Vsetko navyse by bol bonus.