Vedenie Barcelony sa v priebehu najbližšieho leta pokúsi prevetrať šatňu prvého tímu v snahe získať peniaze z predaja hráčov. Barcelona rozhodla poslať na hosťovanie niekoľkých hráčov v nádeji, že časť z nich následne predá. To isté sa udialo aj počas uplynulého leta a postupne nadchádza okamih pravdy.

Clement Lenglet prestúpil do Tottenhamu Hotspur, Francisco Trincão do Sportingu Lisabon, Sergiño Dest do AC Miláno, Samuel Umtiti do Lecce, Alex Collado do Elche, Nico Gonzalez do Valencie a Ez Abde do Osasuny. Títo hráči boli doteraz na svojich hosťovaniach rôzne úspešní. Zdá sa, že napríklad Umtiti sa postupne dostáva do skvelej formy a je v hľadáčiku niekoľkých veľkých tímov v Taliansku.

Dest sa na druhej strane pravdepodobne vráti do Barcelony, keďže v Miláne podáva podpriemerné výkony a Taliani vôbec neuvažujú o jeho kúpe na trvalý transfer. Na druhej strane je Abde jedným z tých, ktorí si na hosťovaní počínajú výborne a majú šancu vrátiť sa do metropoly Katalánska. Tréneri katalánskeho tímu sú s jeho pôsobením v Osasune veľmi spokojní a podľa madridského denníka AS sa krídelník v budúcej sezóne pripojí k prvému tímu Barcelony.

Abde odohral za Osasunu v lige 18 zápasov (11 v základe). Hoci v nich strelil len 1 gól a na 2 prihral, jeho dribling a schopnosť prejsť cez hráčov sa za ten čas citeľne zlepšili. Okrem toho sa 21-ročný hráč presadil v 8. kole La Ligy, keď v lige skóroval proti Seville pri víťazstve 2:3 a o necelý týždeň neskôr proti Athletic Club v semifinále Copa del Rey.

Abdeho návrat padne klubu vhod, keďže mužstvo má problémy s krídelníkmi na ľavej strane. Ansu Fati a Ferran Torres sú pod veľkým drobnohľadom pre svoje nie príliš presvedčivé výkony v tejto sezóne a možno aj obaja by mohli byť v lete predaní, aby Barcelona získala finančné prostriedky na príchod posíl. Na druhej strane platí, že Xavi si chce Abdeho otestovať v priebehu predsezónnej prípravy a tá rozhodne o ďalšej budúcnosti mladého krídelníka.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2023-03-17 09:39:24
Fati, Ferran out....Abde in.....horsie to na LW uz byt nemoze :)
2023-03-17 10:15:26
Paci sa mi ta veta vpriebehu najblizsieho letu 🤣 niektori by si fakt zasluzili vyhodit z lietadla