João Cancelo sa stal jednou z priorít Technického oddelenia FC Barcelona pre ďalší športový projekt. Obranca Manchestru City, ktorý je na hosťovaní v Bayerne, je sprístupnený na prestupovom trhu a Barcelona si už tento transfer vyhliadla, aj keď nebude jednoduché stiahnuť hráča na Camp Nou.

Na poslednom stretnutí Joana Laportu a Mateu Alemanyho s jeho agentom Jorgem Mendesom v Porte sa ukázalo, že cena je zatiaľ príliš vysoká a jeho príchod bol nateraz zmrazený. Buď sa podmienky znížia, alebo sa Barcelona rozhodne pre iného krajného obrancu.

Cancelo sa zo športového hľadiska do klubu hodí. Je to hráč, ktorý je veľmi obľúbený, pretože má predpoklady prispôsobiť sa hre Blaugranas. Pod Pepom Guardiolom zaznamenal citeľný rozvoj a je to špecialista, ktorý by výrazne zlepšil pravé krídlo tímu. Je však pravdou, že hráč má za sebou niekoľko kontroverzných epizód, kvôli ktorým opustil Manchester City, ale nikto nepochybuje o jeho kvalitách. Barcelona mala blízko k tomu, aby ho získala, keď pôsobil vo Valencii, ale vtedy nakoniec neboli vhodné podmienky na jeho príchod.

Hlavným problémom v súčasnosti sú financie. Získať Cancela na hosťovanie by Barcelonu vyšlo na viac ako 20 miliónov eur a klub nie je ochotný zaplatiť toľko za hráča, ktorého by nevlastnil. Mendesovi už bolo jasne povedané, že o hráča je záujem, ale že čísla sa musia upraviť, aby mohol prísť na Camp Nou. Na Camp Nou sú presvedčení, že celkové náklady operácie sa nakoniec znížia, pretože Manchester City bude musieť Portugalčana umiestniť na prestupový trh. Jeho vzťahy s Guardiolom sú narušené, čo hráča motivovalo k odchodu v januárovom prestupovom období do Bayernu na hosťovanie.

Mendes má problém presvedčiť City, aby umožnil hráčovi odisť na hosťovanie bez poplatku a Cancelo by musel znížiť aj svoj plat, aby mohol hrať za Barcelonu. Prestupové leto sa v každom prípade nezadržateľne blíži a spád by mohli nabrať rokovania aj v tejto záležitosti. Barcelona však Mendesovi dala najavo, že pracuje aj na iných alternatívach.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

2 komentáre
2023-03-17 10:33:19
No sak pre nas je drahy kazdy kto nepride do barcelony s ruksakom v ktorom bude 200 mega
2023-03-17 17:06:15
Cancellara hral v posl. čase v MC výborne a tak ma prekvapil odchod do Bayernu. Čo je vo veci?