Opora defenzívy Barcelony Ronald Araujo v rozhovore pre Movistar+ označil kapitána Realu Madrid Karima Benzemu za najťažšieho súpera, akému kedy čelil.

Araujo a Barcelona sa v nedeľu stretnú s Realom Madrid v súboji, ktorý v podstate rozhodne o titule v La Lige. Víťazstvo by Kataláncom zabezpečilo 12-bodový náskok na čele tabuľky pred Realom Madrid a v tejto fáze sezóny pôjde v podstate o rozdiel, ktorý Los Blancos len ťažko stiahnu. Na druhej strane platí, že Real môže na Camp Nou vyhrať a na Kataláncov bude strácať len 6 bodov...

Pred nedeľňajším šlágrom na Camp Nou sa Araujo rozprával s médiami a novinárov zaujímalo, proti komu sa mu v jeho doterajšej kariére hralo najťažšie. Obranca Barcelony bez váhania poukázal na kapitána Realu Madrid a povedal: "Karim."

Následne sa vyjadril k možnému víťazstvu nad Realom v najbližšom El Clásicu, ktoré by Kataláncom v podstate zaručilo zisk ligového titul. Uruguajčan však uviedol, že 3 body by znamenali krok k titulu, ale do konca sezóny stále zostáva odohrať množstvo zápasov: "Nič to neznamená, pretože do konca sezóny zostáva ešte niekoľko zápasov. Bude však dôležité, aby sme vyhrali," povedal.

Novinári sa obrancu pýtali aj na to, či cez víkend proti Realu Madrid nastúpi ako pravý obranca, keďže na tomto poste sa mu mimoriadne darí proti nebezpečnému Viniciusovi: "Myslím, že v El Clasicu budem hrať ako pravý obranca, ale neviem, ako sa tréner rozhodol," povedal. K črtajúcemu sa súboju proti Viniciusovi doplnil: "V každom zápase je to inak, zatiaľ to išlo dobre, ale čaká nás ešte veľa konfrontácií."

Araujo sa vráti do hry po tom, čo vynechal zápas proti Athletic Club kvôli suspendácii. Stopér, ktorého klub považuje za "najlepšieho obrancu na svete", uviedol, že prestávka padla vhod, pretože mu pomohla zotaviť sa z menších ťažkostí so slabinami: "To, že som mal prestávku, mi pomohlo, najmä kvôli nepríjemným pocitom, ktoré som mal v oblasti slabín," povedal.

zdroj: Movistar
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-03-17 12:24:47
Ronald je absolutně klíčový hráč sestavy. Snad se mu vyhnou zranění.
2023-03-17 13:14:47
Treba povedať kustódovi, aby mu nachystal trenírky s dvomi vreckami. Do jedného strčiť Viniho, do druhého Karima. 😀