Frenkie de Jong, ktorý je v súčasnosti jedným z kľúčových hráčov Xaviho tímu, poskytol krátke vyjadrenie pre TV3, v ktorom hovoril o zápase proti Realu Madrid, o súčasnej hre Barcelony a tiež o svojich snoch.

"Madridčania majú kvalitných hráčov, hrajú tímovo a vždy sa im darí v protiútokoch. Je ťažké ich kontrolovať, ale pokúsime sa o to. Naším cieľom je vyhrať El Clásico."

"El Clásico je najväčší futbalový zápas, najdôležitejší pre fanúšikov Barcelony a pre všetkých hráčov. Často zohráva dôležitú úlohu pri rozhodovaní o tom, kto vyhrá La Ligu."

"Je to ťažko vysvetliteľný pocit, ale keďže som bol dieťa, ktoré vždy snívalo o tom, že si zahrá za Barcelonu v El Clásicu, víťazstvo v tomto zápase ma veľmi poteší a už sa neviem dočkať, kedy si v ňom zahrám."

"Barcelona bola vždy mojím vysnívaným klubom, a preto dúfam, že tu budem môcť hrať ešte veľa rokov. V La Lige hráme dobrú sezónu, v Európe to zatiaľ nebolo také dobré, ale robíme pokroky. Máme veľký náskok pred Realom Madrid, ale pred nami je ešte dlhá cesta."

"Víťazstvo v lige je pre mňa osobne veľmi dôležité. Toto je môj štvrtý rok a ešte sme ju nevyhrali. Veľmi ju chcem vyhrať a pokúsime sa o to."

"Dúfam, že budem môcť hrať na zrekonštruovanom Camp Nou. Barcelona je môj vysnívaný klub a plánujem tu zostať dlhé roky. Vyzerá to tak, že [štadión] bude pekný. Uvidíme, kedy bude dokončený, ale plány so štadiónom sú veľmi dobré. Camp Nou je pre mňa najkrajší štadión na svete."

zdroj: TV3
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-03-18 08:58:36
Len pozor na vedenie!