Novinár Santi Aouna z Foot Mercato informuje, že Lionel Messi má po tejto sezóne určené priority - túži po návrate do FC Barcelona.

V správe sa uvádza, že Messi a PSG sa ústne dohodli na zmluve v decembri, ale od minulého mesiaca sa situácia zmenila. Hoci Messiho otec tieto správy označil za falošné, Aouna tvrdí, že Messi sa pohádal s trénerom Christopheom Galtierom. To, spolu s vypadnutím PSG z Ligy Majstrov, nedávnymi zlými výsledkami a napätými vzťahmi s fanúšikmi, núti Argentínčana, aby sa poobzeral po inom pôsobisku, pričom jednou z možností je aj Barcelona.

Novinár uviedol, že Messi je v pravidelnom kontakte s bývalým spoluhráčom a súčasným trénerom Barcelony Xavim Hernandezom, pričom sa predpokladá, že sa uskutočnili aj stretnutia medzi jeho otcom a prezidentom klubu Joanom Laportom.

Hlavnou prekážkou pre Blaugranas v snahe o opätovný podpis Messiho je situácia klubu v súvislosti s finančným fair play. Barcelona je pod tlakom, aby znížila svoj mzdový rozpočet, a bojuje o to, aby mohla zaregistrovať nové zmluvy pre Gaviho, Ronalda Arauja a ďalších. V tejto chvíli, keď La Liga ide tvrdo za svojim, budú musieť Katalánci nájsť spôsob, ako zlepšiť svoj platový strop, možno aj predajom hráčov, aby mohli Messiho opäť privítať na Camp Nou.

Dá sa však očakávať - takmer s istotou - že novinári čoskoro ponúknu ďalšie informácie týkajúce sa Messiho budúcnosti. A to až dovtedy, kým Messi oficiálne neoznámi ďalšie kroky vo svojej aktívnej futbalovej kariére. Len čas ukáže, či Barcelona dokáže nájsť riešenie, ako dostať svojho bývalého kapitána späť do klubu.

zdroj: footmecato.net
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
kluc Premium
2023-03-18 09:27:39
Dembeleho predať, PSG budú mať záujem určite, a budeme mat aj na Roqueho...Messi také peniaze ako od PSG nebude pýtať...platový strop sa bude riešiť tak či onak...
2023-03-18 16:50:34
Jediné šťastie, že kluc nie je prezident klubu. Určite by sme predali Camp Nou a hrali by sme na ulici, ale s Messim !