Kvôli prestavbe Camp Nou budú musieť hráči Barcelony opustiť štadión, na ktorom hrávajú od roku 1957, na viac ako jednu sezónu. Jeho úlohu prevezme Estadi Olímpic Lluís Companys. Na Montjuïc v súčasnosti prebiehajú intenzívne práce na príprave ihriska a tribún na zápasy najvyššej úrovne.

Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo sa očakáva, že oficiálne oznámenie dohody o financovaní výstavby nového Camp Nou bude podpísané už tento mesiac. Dňa 22. decembra FC Barcelona oznámila, že jej futbalisti budú od augusta 2023 do novembra 2024 hrávať zápasy na Olympijskom štadióne Lluisa Companysa. Podľa Joana Laportu sa už teraz na Camp Nou uskutočnia oslavy 125. výročia založenia klubu, ale s obmedzenou kapacitou tribún.

V rámci investície vo výške približne 20 miliónov eur už boli na náhradnom štadióne nainštalované otáčavé brány, ktoré vyžadujú predpisy La Ligy a UEFA. V súčasnosti sa pracuje na niektorých zmenách v mediálnom a protokolárnom priestore. Kapacita novinárskej tribúny a konferenčnej miestnosti je dosť podobná tej na Camp Nou.

Okrem ďalšej rekonštrukcie toaliet sa v posledných mesiacoch najnaliehavejšie práce vykonávali na ihrisku - všetko prebieha podľa plánu. Musela sa vymeniť drenáž, zavlažovanie a systém úpravy vody. Všetko je vo finálnej rovine pred inštaláciou nekvalitného trávnika na prvom mieste. Dôvod je zrejmý. Na jar a v lete sa tam uskutoční 9 veľkých koncertov, kým sa Barcelona presťahuje na Olympijský štadión. Vystúpia na ňom Bruce Springsteen (28. a 30. apríla), Coldplay (24., 25., 27. a 28. mája), Beyoncé (8. júna), Harry Styles (12. júla) a The Weeknd (20. júla). Potom budú ďalšie práce urýchlené, aby Barcelona mohla začať La Ligu doma cez víkend 13. alebo 20. augusta na kvalitnom hybridnom ihrisku, ako je to na Camp Nou. Vzhľadom na to, že v Barcelone budú prebiehať dve etapy Vuelta Ciclista a España, ktoré sa začnú v sobotu 26. augusta, Katalánci požiadali La Ligu, aby v ten víkend mohli hrať ako hostia.

K tomu všetkému sa pridá potreba modernizácie parkoviska. Blaugranas nakoniec preložili tlačovú konferenciu, ktorú mal Jordi Portabella, riaditeľ klubového oddelenia pre udržateľnosť, usporiadať v utorok kvôli problémom s plánovaním. Joan Laporta už povedal, že Estadi Olímpic bude prístupný pre motorky, ale ešte sa uvidí, pre aký priestor bude možné vytvoriť pre vozidlá.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.