Barcelonu zajtra večer čaká možno najdôležitejší zápas prebiehajúcej sezóny. Na programe je ligové El Clásico na Camp Nou, ktoré môže rozhodnúť o osude tohto ročníka v Primera División.

Bude to tretie El Clasico v tomto kalendárnom roku, pričom Barcelona vyhrala všetky dva predchádzajúce - jedno vo finále španielskeho Superpohára a druhé v prvom semifinále Copa del Rey. A Xavi Hernandez s jeho tímom sa pokúsia vybojovať rovnaký výsledok aj v nedeľu, keď na Camp Nou zavíta Real Madrid, pretože to môže mať veľký vplyv na boj o titul v La Lige.

Katalánsky denník Sport informuje, že šatňa FC Barcelona je presvedčená, že ak zajtra porazí Real Madrid, existuje vysoká šanca, že v tejto sezóne nakoniec získa aj ligový titul. Aktuálne platí, že Blaugranas vedú priebežné poradie La Ligy s 9-bodovým náskokom práve pred Los Blancos. Ak zajtra vyhrajú, svoj náskok navýšia už na 12 bodov a v tejto fáze sezóny by mal Real Madrid naozaj čo robiť, ak by chcel Kataláncov v lige zdolať.

Lídra ligy totiž do konca sezóny nečakajú žiadne ťažké zápasy na výjazde. Okrem iného vycestujú na ihriská tímov zo stredu a spodnej polovice tabuľky, ako sú Getafe, Espanyol, Celta Vigo a Elche. Ani doma nie je na programe veľa komplikovaných zápasov, ak nepočítame zápas s Atléticom Madrid. V šatni teda prirodzene vládne optimistická nálada a hráči sú presvedčení, že víťazstvo v Clasicu by mohlo viesť k titulu.

"Je to ako finále La Ligy. Ak vyhráme, budeme majstrami," znie podstata toho, čo sa podľa správy hovorí v šatni. Hoci je nálada sebavedomá a plná optimizmu, Barcelona bude musieť nastúpiť proti Real Madrid bez dvoch svojich najdôležitejších hráčov Pedriho a Ousmane Dembélého. Xaviho zverenci však začiatkom mesiaca v pohárovom stretnutí porazili tím Carla Ancelottiho aj bez tejto dvojice a v nedeľu sa pokúsia tento výsledok opäť napodobniť.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
mito669 Premium
2023-03-18 14:11:18
Neviem odkiaľ pochádza táto “istota” a videl som ju už aj na rôznych fórach medzi fanúšikmi ale podľa mna tento zápas nie je rozhodujúci a ešte stále treba odohrať pomerne veľkú porciu zápasov
2023-03-18 15:42:06
Je dobre,že to takto berie šatňa,dúfam,že bude preto tak aj makať v celom zápase,akoby bol posledný.