Zápas FC Barcelona - Real Madrid je najväčším klubovým zápasom na svete a sledujú ho milióny fanúšikov na celom svete. Tu je niekoľko najzaujímavejších faktov o dnešnom stretnutí La Ligy, ktoré by v prípade víťazstva hostí mohlo Barcelone veľmi skomplikovať plány a opätovne otvoriť boj o titul.

5 víťazstiev Realu v posledných 6 ligových Clásico

Barcelona prehrala až 5 z posledných 6 zápasov proti Realu Madrid v La Lige, naopak, v žiadnom z predchádzajúcich 7 stretnutí s Los Blancos neprehrala (4V, 3R).

2 víťazstvá Realu v rade na Camp Nou v La Lige

Real Madrid zvíťazil pri svojich posledných 2 návštevách Camp Nou v Primera División. Len raz v histórii tejto súťaže (medzi januárom 1963 a februárom 1965) sa Los Blancos podarilo vyhrať v 3 po sebe idúcich zápasoch na výjazde proti Barcelone.

Barcelona v tejto ligovej sezóne doma ešte neprehrala

Barcelona v sezóne 2022/23 v La Lige neprehrala ani jeden z 12 domácich zápasov (10V, 2R), čo je jej najlepší štart od sezóny 2019/20.

Druhá najlepšia séria Ancelottiho tímu v tejto sezóne

Real Madrid nenašiel premožiteľa v posledných 5 zápasoch La Ligy (3V, 2R). Je to jeho druhá najdlhšia séria bez prehry v tejto sezóne, keď neprehral prvých 12 zápasov (10V, 2R).

Barcelona - tím s najväčším počtom čistých kont

Barcelona si udržala najviac čistých kont (19) a inkasovala najmenej gólov (8), berúc do úvahy prvých 25 duelov, v histórii La Ligy.

Real - prvý tím, ktorý dosiahol hranicu 50 strelených gólov

Real Madrid je prvým tímom, ktorý v tejto ligovej sezóne strelil 50 gólov. Madridčania sú piatym tímom s najvyšším počtom očakávaných gólov (51,1) v TOP5 ligách v Európe za PSG (58,6), Manchestrom City (57), Arsenalom (53,4) a Bayernom Mníchov (53,2).

Rekordný počet víťazstiev Barcelony 1:0

Barcelona má v aktuálnej sezóne La Ligy na konte už 9 víťazstiev výsledkom 1:0, čo je viac ako v ktorejkoľvek inej celej sezóne a viac ako ktorýkoľvek iný tím po prvých 25 zápasoch sezóny.

2 góly a asistencia v 4 zápasoch

Karim Benzema sa podieľal na celkovo 3 góloch (2 góly a asistencia) v posledných 4 zápasoch Realu Madrid proti Barcelone v La Lige. Predtým nestrelil gól ani v jednom z predchádzajúcich 4 zápasov proti Blaugranas v lige.

Ferran Torres skóroval vo všetkých doterajších ligových Clásico

Ferran strelil po jednom góle v oboch zápasoch Barcelony v La Lige proti Realu Madrid. Ak dnes skóruje, stane sa po Samuelovi Eto'ovi z roku 2005 iba 2. hráčom z oboch klubov, ktorý skóroval v prvých troch ligových El Clásico v 21. storočí.

Rekord na dosah pre Ancelottiho

Talian sa môže stať 5. trénerom Los Blancos, ktorý dosiahne štyri ligové víťazstvá nad Barcelonou. Carlo vyhral 3 z doterajších 7 zápasov La Ligy proti Barcelone. Jediní tréneri, ktorí v doterajšej histórii La Ligy vyhrali 4 a viac El Clásico, sú Miguel Muñoz (12) v roku 1971, Francisco Bru (5) v roku 1940, Luis Molowny (5) v roku 1986 a Zinedine Zidane (4) v roku 2021.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.