Katalánsky klub plánuje v budúcej sezóne opustiť Camp Nou a presťahovať sa na Montjuïc, no v prípade realizácie Espai Barça existujú určité obavy.

Máme 19. marca a financovania Espai Barça ešte nebolo definitívne uzavreté a Barcelona nemá ani definitívne povolenia od barcelonskej mestskej rady na hlavné práce. To však neznamená, že sa nezačnú včas (v máji prebehnú komunálne voľby a mesiac predtým sa nemôže aktivovať absolútne nič).

Skutočne znepokojujúce je v každom prípade to, že v klube sa každým dňom ozýva čoraz viac hlasov, ktoré sa domnievajú, že pustiť sa teraz do prestavby Camp Nou je šialenstvo kvôli úrokovým sadzbám, ktoré sú astronomicky vysoké... a stále rastú.

Tieto hlasy tvrdia, že len z nových príjmov, ktoré prinesie nový Camp Nou, nebude možné splatiť kapitál plus úroky. A v každom prípade si to bude vyžadovať transparentnosť, aby sa zistili skutočné náklady na tento projekt, ktorý bol zverený tureckej stavebnej spoločnosti Limak... nie bez kontroverzií.

Tento pocit neistoty vyvoláva obavy, a preto sa už ozývajú hlasy, ktoré potichu žiadajú, aby sa prestavba Camp Nou odložila, kým sa nezlepší hospodárska a medzinárodná situácia. Problémom je, že Barcelona sa už dohodla s mestskou radou, že v budúcej sezóne pôjde hrať na Montjuïc a trávnik a tribúny sa už pripravujú. Je to otázka, ktorá si vyžaduje určité zamyslenie.

zdroj: sport.es
foto: forcabarca.sk

Diskusia

6 komentáre
2023-03-19 07:15:45
Co bude hotove skôr? Diaľnica do Košíc alebo nový Nou Camp? :)
2023-03-19 10:04:09
Sagrada Familia.