Brankár Realu Madridu Thibaut Courtois poskytol rozhovor pre katalánsky denník Mundo Deportivo, v ktorom vyzdvihol svojho náprotivka v drese Blaugranas Marc-Andre ter Stegena. Belgičan tvrdí, že nemecký brankár bol kľúčový na ceste FC Barcelona na prvé miesto v priebežnom hodnotení La Ligy.

Ter Stegen hrá úžasnú sezónu, keď si v 25 zápasoch La Ligy dokázal udržať neuveriteľných 19 čistých kont a inkasoval len 8-krát. MAtS opakovane predvádzal v bránke skvelé výkony a pomohol Barcelone vybudovať si výrazný náskok na čele tabuľky. Courtois uznáva hodnotu, ktorú Ter Stegen priniesol Barcelone pred nedeľňajším El Clasicom na Camp Nou: "Barça má tento rok veľmi dobrú defenzívu a tých pár šancí, ktoré si súperi vypracujú, pochytá Ter Stegen. Veľa zápasov vyhrali 1:0 a nebyť jeho, skončili by sa remízou. Je to jeho zásluha, že Barça má na čele 9-bodový náskok," uviedol Courtois.

Na otázku, či Ter Stegen ukázal veľké zlepšenie oproti minulej sezóne, Courtois uviedol, že hviezda Barcelony bola vždy špičkovým brankárom a že hráči prechádzajú ťažkými obdobiami: "Nemyslím si, že sa vôbec zlepšil, pretože Ter Stegen bol vždy skvelý brankár. Je to skvelý brankár a niekedy sa vo vašej kariére vyskytnú horšie chvíle a máte smolu, že dostanete nešťastný gól," povedal.

"Má za sebou skvelú sezónu a je to skvelý brankár. Nič sa nezmenilo, len teraz sa mu darí a brankár so sebadôverou ešte viac rastie. Želám mu všetko najlepšie, ale dúfam, že zajtra toho toľko nepochytá," uviedol Courtois.

Zdôrazňujúc rozdiely medzi nimi Courtois dodal: "On je lepší v práci nohami a ja si myslím, že som lepší vo vzduchu, pretože som vyšší ako on a v tom je trochu rozdiel. Dôležité je však zastaviť loptu a v tom sme obaja veľmi dobrí."

Courtois sa pochvalne vyjadril aj na adresu útočníka Barcelony Roberta Lewandowskeho a uviedol, že aj jeho prínos bol dôležitý pre vzostup Blaugranas v prebiehajúcom ročníku: "Prináša do tímu veľa, je to víťaz od čias Dortmundu a Bayernu Mníchov. Strieľa veľa gólov a Barcelone dodal plus navyše. Má skvelý prehľad pri góloch a vnáša veľa do ich hry," povedal Courtois. "Musíme sa pokúsiť zobrať im šance na skórovanie v šestnástke. Je to skvelý tím a dúfam, že to bude skvelý zápas," uzavrel.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.