Carlo Ancelotti sa zúčastnil tlačovej konferencie pred súbojom Barcelony s Realom Madrid v 26. kole La Ligy. Talian sa okrem iného vyjadril k svojej budúcnosti a dôrazne pochválil Kroosa, Modrića, Viníciusa a Militãa.

"V tomto nesmierne dôležitom zápase si musíme užiť tento moment a rozhodne zaútočiť. Môžeme ho vyhrať, ak ukážeme to najlepšie, čo v nás je: individuálne, kolektívne, v útoku aj v obrane. Nemyslíme na to, že liga sa môže skončiť, sústredíme sa na to, aby sme zajtrajší zápas vyhrali. To je jediná vec, na ktorú myslíme, chceme znížiť stratu."

"Budeme mať plán, pretože sa veľmi dobre poznáme, nemáme žiadne tajomstvá. Jednoducho premýšľate o tom, ako im spôsobiť problémy a ublížiť im, akým spôsobom začnete zápas. To budeme mať v hlavách až do začiatku zápasu. Budeme chcieť útočiť, ale bez toho, aby sme príliš riskovali."

"Vzadu sú silní a neinkasujú veľa gólov. Vďaka tomu sa im darí vyhrávať zápasy napriek tomu, že sú niekedy v ťažších situáciách, než na aké sú zvyknutí. Je veľmi ťažké predpovedať, ako zápas dopadne, pretože každý je iný. V pohári boli defenzívni, pretože mali výhodu. V závislosti od toho, čo sa v zápase stane, zmenia svoj prístup."

"Na Barcelonu sa musíme pozerať ako na leva, a nie ako na mačku. Ak si myslíte, že je to malá mačka, budete ju brať príliš na ľahkú váhu a je to veľký zápas, v ktorom musíme bojovať až do konca a ukázať skutočné odhodlanie. Nepovedal by som, že sa bojím alebo mám obavy, ale v hodinách pred najväčšími zápasmi ste vždy nervózni, aspoň ja áno."

"Od 2. januára až doteraz bol tím fantastický. Technické a kondičné údaje potvrdzujú, že sme v naozaj dobrej forme. Sme nadšení a motivovaní na to, čo nás čaká v nasledujúcich mesiacoch. Vzadu sme teraz silnejší a vpredu efektívnejší. Tím vyzerá dobre a je plne schopný pokračovať v sérii až do konca sezóny."

"Mnohokrát som povedal, že by som v tomto klube zostal do konca života, ale to nie je možné. Je to rozhodnutie klubu a urobí ho na konci sezóny, nech sa stane čokoľvek. Môj postoj je taký, že by som tu rád zostal a dúfam, že sa mi to podarí. Teším sa z každého dňa, že ma tu klub chce. Ak ma budú chcieť na 3 mesiace, využijem to naplno, a to isté, ak ma budú chcieť na 3 roky. Do konca života budem klubu vďačný za čas, ktorý som tu strávil. Každopádne som si istý, že v tejto sezóne niečo vyhráme, a to odstráni všetky pochybnosti. V Copa del Rey a La Lige sme v nevýhode, ale v Lige Majstrov to tak nie je."

"Kroos a Modrić sú stále najlepší a prekvapuje ma, že o nich ľudia pochybujú."

"Vini Jr? V posledných zápasoch mal trochu väčšie problémy, ale Vini je vždy Vini. Jeho pohyblivosť nám dáva veľa, uvažujem o tom, že ho postavím na pravú stranu, pretože je toho schopný, ale uvidíme. Tá voľnosť a hra bez pevného ohniska by mohla byť kľúčová. Je to ďalší problém pre obrancov. Žartoval som, že bude hrať na pravej strane.... bude na ľavej strane, ale s väčšou voľnosťou."

"Benzema? Je v poriadku a bude hrať."

"Camavinga? Odvádza fantastickú prácu. Má skvelú formu, rovnako ako Tchouaméni na začiatku sezóny. Obaja odviedli skvelú prácu, keď nahradili legendu a muža, ktorý bol na tomto poste dlhé roky najlepší na svete. Sú budúcnosťou."

"Militão: Som dosť otvorený človek a pre mňa patrí medzi najlepších na svete. Má všetko; je rýchly, agresívny, fantastický v súbojoch jeden na jedného, silný vo vzduchu, dobrý s loptou. Má jeden problém, a to, že nie je vždy stopercentne sústredený, no a nie je ani najkrajší na pohľad."

"Žrebovanie Ligy Majstrov? Minulý rok boli všetky odvety doma a to nám veľmi pomohlo, ale nemyslím na to, že tento rok to bude na výjazde. Viem len, že Bernabéu nám v prvých zápasoch naozaj pomôže."

zdroj: realmadrid.com
foto: twitter/real madrid

Diskusia

2 komentáre
2023-03-19 13:47:50
No... Bude to težka pisemna práce ... 😄
2023-03-19 13:48:05
Fakt neviem povedať koho by som typoval ako vítaza ( dúfam v FCB) keby sme nemali marodky a sme v dobrej kondicií ako pred 2 mes. tak neváham povedať že tento zápas je náš ! Vamos FCB