Barcelona na domácom trávniku porazila Real Madrid 2:1 a navýšila náskok na čele priebežného poradia La Ligy už na 12 bodov! Čo nám prinieslo samotné El Clásico?

Najlepšie: Ligový titul je teraz naozaj na dosah

Zápas sa pre Barcelonu začal katastrofálne, keďže napriek tomu, že hrala veľmi dobre, dostala pomerne kuriózny gól. Bolo dosť namáhavé vyrovnať, ale počas dlhých úsekov vyzerali domáci vynikajúco, dominovali nad Realom a vytvárali si gólové príležitosti. Góly podceňovaných či dokonca kritizovaných stredopoliarov sú výborným zhrnutím prístupu tímu, ktorému chýbali slabé miesta. Chyby sa samozrejme stali, ale bolo by netaktické kritizovať hráčov na základe ojedinelých zakopnutí po takomto dobrom zápase. Vyzdvihnúť si určite zaslúžia Raphinha, Araujo, Christensen a Balde, ale výbornú prácu odviedli aj Frenkie de Jong a Sergi Roberto. Nebyť skvelého výkonu Courtoisa, možno by sme na rozhodujúci zásah nemuseli čakať až do 92. minúty. O tom, aký dôležitý bol tento triumf, najlepšie svedčí tabuľka španielskej ligy: 12-bodový náskok totiž poskytuje veľkú útechu.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Najhoršie: Barcelona má naďalej ťažkosti so strieľaním gólov

Barcelona odohrala dobrý zápas, ale pod súperovou bránkou sa prezentovala (veľmi) premenlivým šťastím. Je pravda, že Roberto a Kessié skórovali, ale tím vyslal celkovo 17 striel, z ktorých 7 mierilo priamo do priestoru brány. Efektivita mohla byť lepšia. Výborný zápas odohral Courtois, ktorý bol na čiare mimoriadne koncentrovaný a pozorný. Platí však, že v súčasnosti majú útočníci problémy so strieľaním gólov a je to veľmi cítiť.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
Marian Premium
2023-03-20 06:35:26
Tohto roku tretie el clasico tretie víťazstvo a 4.4. snáď 4. víťazstvo
2023-03-20 06:53:56
Viem, že sa nemožno spoliehať v útoku len na Lewandovskeho ale po návrate z MS je tak mimo formu, že je to až do plaču. Vyzerá, ako keby zostarol, zošedivel, dokonca pochudol (kedysi stehná ako býk, dnes dve paličky, po ktorých kráča)