Po víťazstve v El Clásicu sa teraz viacerí hráči presunú k svojej reprezentácii, zatiaľ čo zvyšok tímu bude mať takmer dva týždne voľna od zápasov. Znepokojujúca je však situácia Ronalda Arauja, ktorý má podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo po El Clásicu svalové problémy a možno vynechá marcový zraz reprezentácie Uruguaja.

Mundo Deportivo tvrdí, že Ronald Araujo dohrával nedeľňajšie Clásico, ktoré Barcelona vyhrala 2:1, so svalovými problémami. Uruguajčan sa opäť dostal do ostrého súboja s Viníciusom Juniorom, hrajúcim na poste pravého obrancu, no tentoraz to bol Brazílčan, kto napokon vyhral tento súboj, keď 24-ročného obrancu často prekonával.

Ako sa ukazuje, Araujo má problémy s hamstringom. Po skončení zápasu si Uruguajčan nechal priložiť ľadový obklad na ľavý hamstring. Podľa denníka Mundo Deportivo sa má obranca ešte dnes podrobiť vyšetreniam vrátane magnetickej rezonancie. Ak testy preukážu zranenie alebo riziko zranenia, klub sa podľa Mundo Deportivo skontaktuje so štábom uruguajskej reprezentácie, aby našiel najlepšie riešenie.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Pripomeňme, že Ronald Araujo bol povolaný do uruguajskej reprezentácie na dva priateľské zápasy národného tímu v Ázii: 24. marca proti Japonsku a 28. marca proti Južnej Kórei. To sa nepáči fanúšikom Barcelony. Araujo sa už v minulosti 2-krát vrátil zo zrazu repre zranený a na posledných Majstrovstvách sveta v Katare sa medzi uruguajskou reprezentáciou a FC Barcelona strhla bitka o to, či má 24-ročný hráč hrať alebo nie.

Rádio Cadena SER k situácii Arauja doplnilo, že stopér dohral El Clásico s problémami a unavený, ale nie je zranený. Dnes absolvuje vyšetrenia a je možné, že nevycestuje na zraz reprezentácie, pretože si potrebuje oddýchnuť.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-03-20 11:55:01
No to by bolo rozumne riesenie....
2023-03-20 12:50:25
Len nech pekne Araujo, Dembo a Pedri ostanú tu.