Barcelona v oficiálnom vyhlásení potvrdila, že Ronald Araujo si počas nedeľňajšieho El Clásica privodil zranenie ľavého adduktora. Zranený je aj Frenkie de Jong. Obaja hráči nevycestujú na zraz svojej reprezentácie.

Araujo včera večer na Camp Nou prejavil v koncovke zápasu známky nepohodlia, ale hral cez bolesť a pomohol Barcelone dotiahnuť zápas do víťazného konca. Po zápase bolo vidieť, ako si na stehno prikladá ľadový obklad, čo vyvolalo špekulácie o jeho zranení. Dnes prebehli testy, ktoré potvrdili, že by mohol byť mimo hry 2-3 týždne.

Vzhľadom na to, že Araujo je zranený, určite vynechá priateľské zápasy Uruguaja proti Japonsku a Južnej Kórei. Plán je taký, že sa vráti včas na ďalšie El Clasico v odvete semifinále proti Realu Madrid na Camp Nou, ktorá je na programe 5. apríla.

Madridský denník AS zas tvrdí, že zranený je aj Frenkie de Jong. Klub túto správu zatiaľ nepotvrdil, no AS uviedol, že stredopoliar vynechá kvalifikačné zápasy The Oranjes a očakáva sa, že bude mimo hry minimálne 2 týždne. Denník ďalej píše, v kanceláriách na Camp Nou panuje maximálne presvedčenie, že De Jong nastúpi na odvetu semifinále proti Realu.

zdroj: fcbarcelona.com as.com
foto: twitter/fcbarcelonacom

Diskusia

4 komentáre
2023-03-20 19:56:20
Aspoň jsi nejen oba dva týdny odpočinou.
2023-03-20 20:02:51
Dúfam, že po repre pauze sa nebude kvôli zraneniam v Madride "otepľovať".