Franck Kessie sa v El Clásicu opäť ukázal ako kľúčový. V prvom semifinálovom zápase Copa del Rey mal veľký podiel na víťaznom góle a včera v nadstavenom čase zabezpečil tímu 3 body. Stredopoliar vždy oslavuje góly jediným spôsobom a niektorí sa možno čudujú, čo táto gólová oslava znamená.

Franck prednedávnom v rozhovore pre Mundo Deportivo vysvetlil, že takto oslavuje góly, pretože tým vzdáva hold svojmu otcovi, ktorý zahynul počas občianskej vojny na Pobreží Slonoviny, keď mal len 11 rokov. Ďalší význam tejto oslave dodal včerajší zápas proti Realu Madrid, ktorý sa hral na Deň otcov, ktorý sa v Španielsku v tento deň oslavuje. Stredopoliar svojím gólom pravdepodobne zabezpečil svojmu tímu ligový titul, a vzdal hold svojmu zosnulému otcovi, čím bola jeho radosť pred takmer 96 000 fanúšikmi výnimočná.

"Oslava je spomienkou na môjho otca. Robím ju takto preto, lebo môj otec bol v armáde a zomrel počas vojny. To je dôvod, prečo to robím. Kedysi som otca vídal doma, a keď prišiel niekto starší od neho, pozdravil ho presne takýmto spôsobom na znak úcty k druhému človeku, a preto mi tento obraz tak silno utkvel v pamäti."

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Samotný Franck po včerajšom strete priznal, že tento gól bol pre neho veľmi dôležitý a má z neho veľkú radosť. Pripomeňme, že pred časom vysvetlil aj význam prezývky "prezident":

"Počas jedného z prvých dní v Miláne som prišiel na parkovisko tréningového centra a zaparkoval na voľnom mieste. Videl som, ako sa ku mne blíži ochrankár. Povedal mi, že toto miesto nemôžem obsadiť, pretože patrí prezidentovi. Samozrejme, že som musel preparkovať, inak by som dostal pokutu. Od tej chvíle mi všetci v klube začali hovoriť 'prezident'."

Priznáva však, že na mieste Joana Laportu v Barcelone ešte nezaparkoval. V tom istom rozhovore dostal aj otázku, či by zmenil svoju oslavu, keby strelil gól proti Madridu. Odpoveď si môžete domyslieť sami a jej potvrdenia sme sa dočkali včera chvíľu pred záverečným hvizdom. Nepochybne to bol veľmi významný moment vo Franckovej kariére.

zdroj: mundodeportivole.es sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-03-20 20:38:18
👏👏
2023-03-20 20:52:52
Správný syn