Gavi bol v pondelok na Ciudad del Fútbol v Las Rozas stredobodom pozornosti. Takmer 1 500 fanúšikov vrátane mnohých detí, ktorí sa zúčastnili na tréningu Španielska otvorenom pre verejnosť, neprestávalo povzbudzovať tím a najmä hráča Barcelony.

Bolo jasné, že mladí fanúšikovia hodili za hlavu intenzitu či kontroverzie z posledného El Clásica. Gavi bol protagonistom viacerých stretov s hráčmi Realu Madrid, ale verejnosť to nebrala na vedomie. Naopak, niektoré výkriky, najmä zo strany dievčat, boli poburujúce a dožadovali sa, aby im Gavi zasalutoval alebo urobil nejaké gesto. 18-ročný stredopoliar sa stal masovým idolom ďaleko za hranicami katalánskej Barcelony.

Tréning na bicykli

Gavi aj Balde začali tréning v pomalšom tempe, bicyklovaním na stacionárnom bicykli. Obaja hráči sa niekoľko minút rozcvičovali a nakoniec sa pripojili k zvyšku tímu.

Nový tréner Luis de la Fuente sa pri svojom prvom kontakte s tímom ujal vedenia pri organizovaní voľnejšieho tréningu, v podstate regeneračného. Bol v dobrej nálade, keď sa rozprával s hráčmi a mal k nim naozaj blízko.

Tréning bol úplne otvorený pre verejnosť. Niečo také sa nestalo od 11. novembra, keď bol trénerom Robert Moreno. Potom prišla pandémia a tréningy sa museli konať za zatvorenými dverami. Táto dynamika trvala posledného tri a pol roka až do tohto pondelka s príchodom De la Fuenteho.

Očakávania boli také veľké, že pred bránami Ciudad del Fútbol sa vytvárali dlhé rady a približne 500 fanúšikov nemohlo vidieť svoje futbalové idoly.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

3 komentáre
2023-03-21 10:33:08
Gavi je extratřída a miluju jeho hru. A vůbec se nedivím tomu, že je takhle populární daleko za hranicemi Katalánska…. Jediné čemu se divím, jsou názory některých našich fanoušků.
Jinak mě moc mrzí, že nemáme ani tři schopné útočníky a Gavi nehraje na svém postu v záloze. A chybí tam dost.
2023-03-21 14:31:17
Je to zvíře! Jak o něm říká Xavi - čistá vášeň a srdce. A Pedri - nikoho se nebojí. 100% nasazení, bojovnost, obětavost, odvaha, zaujetí. Už v 17 letech byl v tomhle příkladem pro všechny, dokázal strhnout ostatní a vnést intenzitu do herního projevu celého týmu. Hráčů, kteří mají na tomhle způsobu fotbalu založenou kariéru, je samozřejmě víc, ale asi jsem nikdy neviděl nikoho, jako je Gavi. Několikrát už se mi při jeho sledování stalo, že bych si teď hned šel zahrát, že jsem měl pocit, že mít mladé zdravé tělo a jeho mentalitu, lze ve sportu dosáhnout skoro čehokoli a ani pro to člověk nemusí být nejtalentovanější na světě. Je to vzor. Jsem rád, že máme takového fotbalistu v klubu zrovna my. Vůbec se nedivím, že je populární i mimo Barcelonu. A je úplně jisté, že vždycky bude přitahovat pozornost a vzbuzovat emoce, ať už budou jakékoli.
Z jednoho mám ale obavy.. podle mě není možné, aby odehrál celou kariéru bez vážnějšího úrazového zranění. Jednou mu tu nohu někdo zlomí (nebo naopak) a hlavu urazí. Doufám, že se to nestane!