Ako informoval portál Iusport, súd zamietol odvolanie Barcelony týkajúce sa registrácie novej zmluvy Gaviho v La Lige. Potvrdilo sa tak zrušenie predbežného opatrenia, ktoré 18-ročnému hráčovi umožnilo formálnu registráciu v prvom tíme.

Pripomeňme, že vďaka uvedenému predbežnému opatreniu bola La Liga povinná zaregistrovať Gaviho v tíme Xaviho, hoci to predtým odmietla kvôli reštriktívnym pravidlám súvisiacim s finančným fair play. Súd však neskôr rozhodol o zrušení tohto rozhodnutia, údajne z procesných dôvodov - Barcelona mala dokumenty poslať po uplynutí lehoty. Klub poprel, že by urobil chybu, a proti rozhodnutiu sa odvolal. Podľa Iusport však bolo odvolanie Barcelony zamietnuté. Teraz bude môcť La Liga zasiahnuť a vyradiť Gaviho z prvého tímu, čo pravdepodobne čoskoro urobí.

To však neznamená, že je ohrozené pôsobenie odchovanca v Xaviho tíme. Dokonca aj Javier Tebas pripustil, že 18-ročný hráč bude môcť naďalej hrať za FC Barcelonu na základe licencie Juvenil A. Mohli by sa však objaviť pochybnosti o tom, aká bude Gaviho klubová príslušnosť od budúceho leta, ak La Liga nebude rešpektovať dohodu dosiahnutú medzi Barcelonou a hráčom a Katalánci neupravia svoju finančnú situáciu v takom rozsahu, ako to vyžadujú predpisy.

zdroj: Iusport
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2023-03-21 12:52:41
a číslo 6 mu zůstane?
2023-03-21 12:56:00
Taketo polena pod nohy. To, ze nemozeme nakupovat fajn. Ale ved toto je odchovanec z mladeznickeho timu. To fakt tomu Tebasovi prepina a chce aby mladi hraci sa na to vykaslali a isli niekam kde im zaplatia kolko si povedia? Fakt tato liga je o boji proti Barcelona alebo za FFP?