Javier Tebas si po prezentácii ISDE Sport Convention 2023 opäť nedával servítku pred ústa a vyzval prezidenta RFEF, aby odvolal Joana Laportu z vedenia federácie. Prezident La Ligy sa obšírne zmienil o prípade Negreira a tiež o registrácii Gaviho.

Odvolanie Laportu z vedenia RFEF

"Viac ako odstúpenie by ho mal z funkcie odvolať prezident RFEF. Ten má člena vedenia, ktorého klub sa podieľa na platení podpredsedu Technickej komisie rozhodcov už 20 rokov. Nemal by byť členom vedenia. Je to však rozhodnutie prezidenta RFEF. Nie je to záležitosť volieb. Táto otázka je jeho dobrovoľným rozhodnutím. Myslím si, že by ho mal odvolať. Ak to neurobí, pretože nám poskytne jasné vysvetlenie, nech nám ho dá. Konal v období, ktoré je v trestnej oblasti premlčané, ale podieľal sa na platbách a myslím si, že by mal byť odvolaný."

Súd zamietol odvolanie Barcelony vo veci Gaviho registrácie

"Súd nám nedal za pravdu, pretože žiadosť o preventívne opatrenie bola podaná o deň neskôr. Zostáva hlavné pojednávanie, do ktorého ešte zostáva nejaký čas. Gaviho situácia je taká, že nie je registrovaný na budúcu sezónu. Dúfam, že neodíde. Barcelona bude musieť v tomto prípade hľadať iné možnosti, ale aby si ho udržala, musí urobiť to, čo hovoria pravidlá finančnej kontroly. My ich pre Barcelonu meniť nebudeme."

Aféra Negreira

"Je to najväčší problém španielskeho futbalu v celej jeho histórii. A tiež Barcelony. Bude to trvať dlho. Vyhľadali sme všetky dokumenty, poskytli sme ich prokuratúre a informovali sme UEFA o tom, čo sa deje. Chceme, aby sa situácia objasnila. Stačí samotný úmysel myslieť si, že môžete ovplyvniť výsledok, a už sa dopúšťate trestného činu. Je našou povinnosťou uviesť veci na pravú mieru a všetko vysvetliť. Je nám jedno, či ide o Barcelonu alebo iný tím. Nečinnosť by spôsobila väčšie škody na úrovni reputácie."

Rozhovor s Laportom

"Nehovoril som s ním. Musí podať vysvetlenie futbalu vo všeobecnosti, jeho socios alebo ostatným klubom, nielen prezidentovi La Ligy. Hodinu a pol po tom, ako sa táto správa objavila, Barcelona zverejnila tlačovú správu, v ktorej uviedla, že to robia všetky kluby. To je ťažké vysvetliť."

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

UEFA o afére Negreira

"Podali sme sťažnosť etickej komisii. Prebieha vyšetrovanie. Neviem, či bude prijaté nejaké rozhodnutie."

Proces týkajúci sa zmluvy s CVC

"Vždy cítim obavy, že by mohli udeliť preventívne opatrenia trom sťažujúcim sa klubom, ale keď sa podpísala zmluva s CVC, mali sme plán B. Túto situáciu sme predvídali. Budeme môcť pokračovať v dohodách, ale nie rovnakým spôsobom."

Kampaň televízie Realu Madrid proti rozhodcom

"Zdá sa mi veľmi zlá a prehnaná. Poškodzuje to povesť Barcelony a súťaže. Mohli by zasiahnuť predpisy RFEF. Neustále osočovanie rozhodcov musí zahŕňať nejaký priestupok."

Či rozkol medzi Realom a Barcelonou kvôli Negreirovi ovplyvní Superligu

"Nemyslím si to. To, čo sa deje s Negreirom, nie je problém Superligy, ale Barcelony a La Ligy."

Prečo Real, Barça a Juventus trvajú na Superlige

"Myslím si, že je to kvôli príťažlivosti Florentina. Zaviazali sa mu. Je veľmi vytrvalý."

Poloautomatický ofsajd

"Neviem presne, koľko to stojí, ale kluby za to zaplatia. Poloautomatický ofsajd vyrieši niekoľko ďalších problémov, ale akciu z Classico nie. Bolo mi povedané, že to zlepší niektoré rozhodnutia, ale nie všetko... Budem hovoriť s klubmi, pretože nám nemôže byť ľahostajné, čo sa deje s neistotou v prípade rozhodcov. Problém v Španielsku s VAR nie je v ofsajdoch, ale v rukách, penaltách, kartách... Treba sa na to pozrieť a štandardizovať, nemôžeme nerobiť nič, to by bola chyba. Musíme o tom aspoň diskutovať a zistiť, aké sú riešenia."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
Revive Premium
2023-03-22 07:02:18
Ten magor mení postoje podľa toho, ako momentálne prebieha vyšetrovanie kauzy Negreira. Čím viac sa to prikláňa na stranu Barcy, tým viac si otvára ústa na Laportu a teraz o tom hovorí, ako o najväčšom škandáli španielskeho futbalu.
2023-03-22 08:12:07
Ať chcípne tenhle zmrd.
On klidně bude bojovat za to aby hráč jako Gavi odešel ze Španělska než aby ustoupil. Jak může tohohle mentální někdo chtít ve vedení?