Víťazstvom v Clasicu z hľadiska hry, výsledku aj ligovej tabuľky zasadila Barcelona krásny úder Realu Madrid. A Blaugranas to aj patrične oslávili. Tréner Xavi sa rozhodol odmeniť hráčov niekoľkými dňami voľna počas tohto týždňa.

Dobré momentum v šatni sa premieta do víťazstiev na ihrisku a jednota, ktorú hráči predvádzajú, je kľúčom k víťazstvám v dôležitých zápasoch na ceste za stanoveným cieľmi.  Preto si už tento utorok mužstvo mohlo užiť prvý deň voľna od tréningu. V stredu sa vráti do tréningu, ale po jeho skončení ich čakajú celé 4 dni voľna, keďže ďalšie tréningy sú naplánované až na pondelok poobede.

Xavi chce hráčov týmto spôsobom odmeniť za úsilie, ktoré vynakladajú. Psychická otázka bude v tomto rozhodujúcom úseku sezóny kľúčová a dni voľna im umožnia vrátiť sa s nabitými batériami.  12-bodový náskok pred Realom Madrid v lige je skutočne značný, ale o 2 týždne bude každý zápas finálový a tréner chce, aby boli všetci plne pripravení. Boje o titul budú pokračovať výjazdovým zápasom proti Elche, ale potom je na programe odveta semifinále Copa del Rey proti Realu Madrid, opäť na Camp Nou. Barcelona túži po treble (liga, pohár a Superpohár) a na to si bude musieť udržať túto dobrú výsledkovú dynamiku.

Pri tejto príležitosti, zranenia a zmeny trénerov v jednotlivých reprezentáciách spôsobili, že na repre brejk  vycestovalo len 7 hráčov Blaugranas, čo je oveľa nižší počet ako na Majstrovstvách sveta, kde FC Barcelona vytvoril nový rekord, keď sa podujatia zúčastnilo až 17 hráčov. Xavi sa chce za každú cenu vyhnúť "vírusu FIFA" a ako informuje katalánsky denník Sport, toto povedal hráčom po zisku 3 bodov v Clasicu: "Dávajte na seba pozor a hlavne sa vráťte zdraví na záverečnú časť."

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.