Ako oznámil Joan Laporta, FC Barcelona sa v kauze Negreira chystá na ofenzívu. Klub dnes začal podávať žalobu na médiá, ktoré poškodili imidž Barcelony. Prezident klubu by mal tiež čoskoro usporiadať konferenciu, na ktorej by mal konečne vysvetliť klubovú verziu celej kauzy.

Barça prechádza do útoku v súvislosti s aférou Negreira. Podľa denníka Sport podal klub túto stredu 5 žalôb na rôznych novinárov a médiá, ktorí sa snažili poškodiť povesť klubu svojimi informáciami o platbách bývalému viceprezidentovi CTA. Ďalšie 4 žaloby majú byť podané tento štvrtok a ďalších 5 sa pripravuje. Cieľom je predovšetkým brániť česť klubu a legitímnosť jeho športových úspechov, ktoré sú od vypuknutia škandálu neustále spochybňované.

Šport tiež informuje, že Barcelona zriadi e-mailovú adresu, aby všetci socios, ktorí si to želajú, mohli posielať klubu informácie uverejnené v médiách, ktoré by podľa nich mohli byť predmetom žaloby. Blaugranas chcä týmto spôsobom zapojiť priaznivcov do obrany klubu v týchto časoch "maximálneho napätia a neustálych útokov".

Zatiaľ stále nie je stanovený termín tlačovej konferencie Joana Laportu, na ktorej bude musieť prezident podať podrobné vysvetlenie kauzy Negreira. Podľa katalánskeho denníka Sport by sa mohla uskutočniť budúci týždeň, pričom by sa využila ligová prestávka. Ako oznámil sám Laporta v rozhovore spred ligového El Clásica, Barcelona sa plánuje brániť proti útokom, ktoré považuje za "kampaň s cieľom destabilizovať tím a ovládnuť klub".

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-03-22 19:24:39
Výborne, ak je skutočne pravda na našej strane tak poďme po tých potkanoch...
2023-03-23 23:13:48
Verím Laportovi, že klub je nevinný, a že od tých hajzlov vysúdime takú raketu, o akej sa im ani nesnívalo. Ale Tebas aj tak povie, že tento príjem nerieši nič a nikoho nemôžeme zaregistrovať. Mám dojem, že keby sa aj Leo vrátil za minimálnu mzdu a klubu prileteli sponzori na miliardu, tak ten zmrd by nedovolil ani len Lea zaregistrovať. Tebas je najväčšia škodná La Ligy. Navyše CVČ začala cúvať, nakoľko bez zápasov RM a aj FCB nemá také zisky. Bodaj by, keď Tebas svojimi vymyslami oslabil aj donedávna silné kluby.