Jeden z hlavných letných prestupových cieľov FC Barcelona Vitor Roque poskytol rozhovor madridskému denníku AS, v ktorom sa vyjadril k svojmu premiérovému povolaniu do brazílskej reprezentácie a hovoril o svojej budúcnosti.

V prvom rade ti gratulujem k titulu juhoamerického šampióna do 20 rokov.

"Ďakujem veľmi pekne. Hájiť farby brazílskeho národného tímu je vždy niečo, na čo môžeme byť hrdí. Získavanie titulov je veľmi dôležité pre moju kariéru a aj pre mňa samého. Je v tom veľa radosti a motivácie."

Mano Menezes [dočasný tréner brazílskej reprezentácie; pozn. red.] ťa teraz povolal do seniorského tímu.... Ako pristupuješ k tejto výzve?

"Bude to náročná výzva. Keď mi najprv povedali, že ma povolali, neveril som tomu, ale som veľmi šťastný  z príležitosti, ktorú mi Ramon dal."

Ako by si sa opísal fanúšikom, ktorí ťa ešte nepoznajú?

"Vitor je bojovný hráč, ktorý na ihrisku nenechá všetko, v zápasoch vždy odovzdá všetko. Rýchly hráč, ktorý dokáže zakončovať akcie, ktorý chce vždy vyhrať čo najviac osobných súbojov."

Kto je tvojím idolom?

"Neymar, pretože je Brazílčan a vďaka našej kultúre, tiež Cristiano kvôli svojej práci a Håland, pretože je prirodzený strelec."

Priťahuješ pozornosť mnohých klubov zo Španielska, Anglicka, Francúzska, Talianska.... Kde vidíš svoju budúcnosť?

"Snažím sa sústrediť viac na prítomnosť ako na budúcnosť, pretože dnešok je dôležitejší ako zajtrajšok. Môj osud je v Božích rukách, takže naďalej pracujem s pokorou. Moja budúcnosť bude výsledkom dnešnej práce."

V Španielsku panuje veľké nadšenie vidieť ťa v La Lige. Ktorý klub by bol pre tvoju hru najlepší?

"Snažím sa nesústrediť na to, čo sa deje mimo ihriska. Nemám preferovaný klub, takže to nechávam bez komentára. Myslím si, že momentálne je pre mňa dôležitejšia súčasnosť s Paranaense."

V budúcnosti by si mohol byť spoluhráčom Raphinhu na klubovej úrovni v Barcelone.... Ako si myslíš, že si budete rozumieť na ihrisku?

"To neviem, pretože za Barcelonu ešte nehrám."

Tešíš sa na zápasy v Lige Majstrov?

"Áno, bezpochyby. Každý futbalista sníva o tom, že si v nej zahrá. Budem pracovať na tom, aby sa mi to podarilo."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-03-22 18:41:44
Toto mi pride ako ten povestny holub na streche ...
Marian Premium
2023-03-22 18:50:17
Veľmi sa k nám nehlási. Skoro sa až dištancuje.