Dánsky reprezentačný tréner Kasper Hjulmand ocenil vynikajúce výkony Andreasa Christensena v Barcelone. Tréner neváha stopéra charakterizovať ako špičkového hráča na svojom poste. Zároveň uviedol, že Barcelona oceňuje štýl hry tohto obrancu.

"Andreas je na tejto pozícii jeden z najlepších, ak nie najlepší. Keby som bol v akomkoľvek klube a mal by som si vybrať stopéra, vybral by som si jeho. A teraz prišiel do tímu, v ktorom si naozaj ceníte spôsob jeho hry na tomto poste."

"Je príjemné vidieť Christensena, ako číta hru v defenzívnej situácii a dáva loptu do pohybu namiesto toho, aby ju odkopol ďaleko alebo mimo ihriska. Opravuje veci a na ihrisku to oceňujú. Dostáva uznanie vďaka tomu, ako hrá na pozícii stopéra. Inde by mohol zažiariť divokým sklzom alebo odhlavičkovaním lopty, ale aj tieto veci dokáže."

"Andreas sa cíti čoraz lepšie a je to vidieť. Dozrieva aj ako človek. Môžem o ňom povedať, že je vo veľmi dobrom bode, futbalovo aj po ľudskej stránke. Predvádza výkony na veľmi, veľmi vysokej úrovni a šialené je, že si myslím, že si môže dovoliť ešte viac. Stále môže svoju hru ešte viac rozvíjať, a to aj v našom národnom tíme."

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-03-22 19:09:50
Then Araujo is from another planer
AndreasGerardi Premium
2023-03-22 19:11:36
Sranda. Ešte v lete sa nám smiali z Madridu, že sme si zobrali v podobe Andreasa poleno a oni naopak svetového stopéra. Dnes môžme smelo povedať, že zatiaľ čo Andreas predvádza fakt svetové výkony od začiatku sezóny, Rudiger je rád, že vôbec môže hrať. ( co sa nedá tvrdiť o fans Realu ktori by ho najradsej minimalne posadili ak nie rovno predali ). A to tam ani nemá veľkú konkurenciu keďže Alaba je zranený. Good Job Alemany