Vírus FIFA sa opäť prejavil v Barcelone a tentoraz sa zranil Andreas Christensen. Dán pravdepodobne nenastúpi v najbližších zápasoch, takže Xavi musí hľadať novú defenzívnu zostavu pre El Clásico v pohári. Ale druhej strane sa objavili dobré správy týkajúce sa Ronalda Arauja.

Ako informoval Javier Miguel z madridského denníka AS, Uruguajčan sa rýchlo zotavuje zo zranenia, ktoré utrpel počas posledného El Clásica. Očakáva sa, že Araujo nevynechá žiadny zo zápasov Barcelony a bude stopercentne pripravený na nadchádzajúci súboj s Elche, ktorý sa uskutoční 1. apríla. Táto správa je o to významnejšia, že Andreas Christensen pravdepodobne do tohto súboja nezasiahne.

Dán sa zranil vo včerajšom zápase za národný tím a dnes sa má v Barcelone podrobiť lekárskemu vyšetreniu. Podľa spomínaného Miguela nebude 26-ročný hráč k dispozícii 3 až 4 týždne. Zatiaľ čo v konfrontácii s Elche, ktoré nehrá dobre a navyše nedávno zmenilo trénera, by to nemal byť veľký problém, no v súvislosti s El Clásicom bude situácia komplikovanejšia. V prvom z duelov môže duo stopérov tvoriť Araujo a Jules Koundé, pričom Sergi Roberto pôjde v tejto zostave na pravú stranu. Francúz je na druhej strane v klube veľmi vyťažený a k tomu vráti sa z reprezentačného zrazu, takže je možné, že ho v zápase proti Elche nahradí Eric García alebo Marcos Alonso. Miguel, ktorý má s Xavim dobré vzťahy, verí, že väčšie šance zahrať si má mladší z vymenovaných hráčov. Na druhej strane sa Sport domnieva, že Xavi bude Arauja šetriť na El Clásico, takže stopérsku dvojicu na Elche možno vytvoria García s Alonsom.

Na druhej strane v rozhodujúcom zápase proti Realu Madrid v Kráľovskom pohári bude Christensenova absencia citeľnejšia. Dán sa v Clásicu doteraz prezentoval skvelými výkonmi a vyhral všetky 3 konfrontácie s Los Blancos (počítajúc aj predsezónny priateľský zápas), pričom bol skutočným talizmanom Xaviho. Araujo navyše môže zostať na pravej strane obrany, kde vyniká v bránení Viníciusa. V tejto situácii by Koundého partnerom na poste stopéra musel byť Éric García alebo Marcos Alonso. Pravdepodobne by Xavi vsadil na druhého menovaného, ktorý je momentálne vyššie v defenzívnej hierarchii a v prvom semifinálovom dueli si počínal dobre. Ďalšou vecou je, že 32-ročný hráč nehral dlhší čas práve od spomínanej konfrontácie s Realom 2. marca.

Je isté, že Xavi bude musieť v najbližších týždňoch oživiť svoje záložné stopérske rady, keďže hrozí, že Christensen vynechá aj ligové zápasy proti Girone, Getafe a Atléticu. Tréner sa tiež musí uistiť, že Araujo a Koundé sú v dobrom zdravotnom stave, a kto vie, či bude Chadi Riad povolaný z rezervy na niektorý zo zápasov. Dnes by sme mali vedieť viac o zdravotnom stave Christensena a o tom, ako dlho bude mimo hry.

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-03-24 19:04:44
Vírus FIFA 🤮
2023-03-25 08:46:04
FRA vs NED 4:0 Piatok. Jules odohral celý zápas a keď si podávali ruky tak vykazoval veselú náladu. V pondelok večer hrá FRA v Írsku. Na zasadnutí konzília sekcia Západ sme sa jednohlasne dvomi hlasmi zhodli, že odporučíme Julesovi, aby poslal Didijérovi sms ku že má ťažkú hnačku a musí ostať doma. Je to z našej strany sebecké ale "tytul" je "tytul" a dá sa zohnať aj za klobásky či drienkovicu...