FC Barcelona naliehavo potrebuje generovať príjmy. Presun na Montjuïc, vysoké náklady na mzdy a predčasné vypadnutie z Ligy Majstrov a Európskej ligy ju nútia konať. Každý nový príjem je vítaný. Ako informuje Mundo Deportivo, už teraz sa plánujú priateľské zápasy, ktoré by mali priniesť do pokladnice ďalšie príjmy - možno ešte viac ako minulý rok, vzhľadom na to, že by ich tím mohol hrať ako aktuálny majster ligy.

V pláne je teraz odohrať priateľské stretnutie vo vzdialenej krajine po skončení sezóny, ako to bolo v minulej sezóne, keď tím vycestoval odohrať priateľské stretnutie do Austrálie, konkrétne do Sydney, proti All-Star tímu Austrálskej futbalovej ligy. Barça za toto stretnutie inkasovala päť miliónov eur.

V súčasnosti je najpravdepodobnejším scenárom zorganizovanie ďalšieho priateľského zápasu v Austrálii. V hre je aj Japonsko alebo Čína. Druhá menovaná krajina nedávno otvorila svoje hranice, ktoré boli uzavreté od vypuknutia pandémie Covid-19. Na druhej strane by mohlo ísť o pomerne kontroverzný politický smer, ak sa pozrieme na úzke vzťahy s Ruskom.

Vyradenie z Európskej ligy tiež poskytuje možnosť odohrať priateľské zápasy ešte počas záverečnej časti sezóny uprostred týždňa medzi ligovými zápasmi bude dlhý. Na druhej strane, čo je už isté, je ďalšie predsezónne turné v Spojených štátoch v lete.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.