Bývalý útočník Barcelony David Villa poskytol rozhovor pre britský Daily Mail. El Guaje vyjadril svoj názor na viacerých hráčov Blaugranas a Realu Madrid a zaspomínal si na svoje pôsobenie v metropole Katalánska.

Raphinha

"Teraz je jedným z kľúčových hráčov Barcelony. Vždy sa spoliehali na bezprostredne hrajúce krídla a on je skvelým prestupom. Veľa som ho sledoval v Leedsi, pretože som kamarát s Rodrigom a Jackom Harrisonom, takže ma to neprekvapuje. Pozeráme sa na jeho góly a asistencie, ale on dáva oveľa viac. Hrával som na ľavom krídle za Barcelonu a viem, že ak chcete byť krídelníkom, musíte tam veľmi tvrdo pracovať, aby ste otvorili priestor pre ostatných."

Porovnanie Viníciusa s Mbappém

"Nerád porovnávam hráčov, je trochu iný ako Mbappé, aj keď obaja môžu hrať na rovnakej pozícii. V tejto sezóne sa však veľmi posunul dopredu. Páči sa mi jeho priamy štýl. Myslím si, že futbal postupne stráca ten typ hráča, ktorý hrá na krídle a ktorý sa snaží driblovať. Už ich nie je toľko ako kedysi a Vinícius je niekto taký. Je skvelé pozerať sa na jeho hru a vždy chce driblovať k čiare alebo smerom k bráne. A myslím si, že bez ohľadu na to, či by Mbappé prišiel do Realu počas uplynulého leta, Vinícius sa v tejto sezóne vypracoval. Dozrieva ako hráč, čo je prirodzené, pretože hrá pravidelne a má veľa zručností."

Mančaft z roku 2010 na Camp Nou

"Bolo to výnimočné, pretože to bolo po prvýkrát. Bolo to niečo, o čom som vždy sníval, hrať v takomto veľkom zápase. Ale bolo to zvláštne aj preto, že v spomínanej sezóne nebola medzi oboma tímami žiadna chémia a kvôli všetkému, čo sa dialo okolo toho súboja medzi Guardiolom a Mourinhom. Bol to zápas, v ktorom sme nevedeli, čo sa stane, pretože tímy boli tak vyrovnané, takže si predstavte, aký to bol pocit skórovať dvakrát a kvôli výsledku. A nakoniec sme vyhrali ligu. Bol to jeden z najlepších dní mojej kariéry a nikdy naň nezabudnem.

Xaviho Barcelona vyhráva často 1:0

"Pohár zdvihne ten, kto vyhrá najviac zápasov, a existuje viac ako jeden spôsob, ako to urobiť. Nepovedal by som, že všetky spôsoby víťazstva sú legitímne, ale víťazstvo je to, čo sa počíta, a existujú rôzne spôsoby, ako to dosiahnuť."

Pedri a Gavi

"Sú to momentálne dvaja najlepší stredopoliari na svete a vidím v nich podobnosť s Xavim a Andrésom Iniestom. Je pravda, že títo dvaja nastavili latku veľmi vysoko a musíme byť trpezliví, ale faktom je, že Gavi a Pedri sa dostali do prvého tímu a španielskej reprezentácie v oveľa mladšom veku ako Xavi a Iniesta. A vo veku 20 a 18 rokov, keď sa ešte len futbalovo vyvíjajú, dosiahli to, že sú dvoma najlepšími záložníkmi na svete. V ich veku som ešte hral v druhej lige. Nie je ľahké byť prvou voľbou Barcelony, keď máte len 18, 19 alebo 20 rokov. Preto musíme podporovať Ansu Fatiho, pretože je ešte veľmi mladý a mal vážne zranenia, ktoré ho ovplyvnili."

S kým zo súčasnej Barcelony a Realu by si chcel hrať

"Bol by som sebecký a vybral by som si niekoho, kto mi dá veľa asistencií. Takže by to bol Pedri z Barcelony. Je najviac podobný Iniestovi, ktorý mi prihral na najviac gólov. Som si istý, že s Pedrim vedľa seba by som mal veľa dobrých prihrávok, veľa šancí na strelenie gólu. A pri Madride by to bol Modrić, z rovnakého dôvodu - pre asistencie. Ale Rodrygo Goes, keď hrá do šírky, je hráč, ktorý strieľa veľa gólov, ale rád rozdáva aj asistencie. Takže zo sebeckých dôvodov by som si vybral túto trojicu.

zdroj: Daily Mail
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-03-25 15:45:28
Asi tak. Chlapec bol doslova 2 roky bez futbalu a teraz hra polroka nepravidelne. Ako mozeme cakat ze bude na takej urovni ako predtym.Myslim si ze skor ci neskor zacne hrat znova vyborne. Avsak chapem ze financa situacia klubu je zla takze dava zmysel ho predat kvoli velkej prestupovej sume za neho a jeho platu.