3. marca Sergi Roberto predĺžil zmluvu a pri tejto príležitosti televízia BarçaTV zverejnila dokument s názvom Sergi Roberto, un camino fiel, ktorého hlavnou postavou je Katalánec. Futbalista v ňom okrem iného opisuje svoju cestu kariérou a vyzdvihuje dobré pocity po predĺžení zmluvy.

"Som veľmi šťastný, že som tu, že som doma, moja rodina sa tu má tiež veľmi dobre a ja si opäť užívam hranie. Lepšie to už byť nemôže."

"Vo futbale aj mimo neho som bol vždy tým najlepším človekom, ktorý vedel pomáhať svojim ľuďom, priateľom, rodine. A v tomto prípade som v klube môjho života a samozrejme, že vždy pomôžem, ako budem môcť. Teraz nie je ekonomická situácia najlepšia a nebolo pre mňa ťažké pomôcť klubu. Podmienky sú úplne iné ako predtým."

"V mojej kariére som bol vždy veľmi normálny, tvrdo pracoval..... Xavi hovorí, že som dobrým príkladom pre tých, ktorí prichádzajú z cantery. Vždy sa snažím byť dobrým človekom a snažím sa pomáhať ľuďom okolo seba. Snažím sa pracovať a každý deň zo seba vydať 100%. Ak môžem byť príkladom pre mladých, tým lepšie."

"Bol som nadšený, že mám Xaviho za trénera, a on mi povedal: "Počúvaj, hovoril som s Ricardom Prunom a bude najlepšie, ak podstúpiš operáciu, na všetko zabudneš a keď sa zotavíš, budem ťa čakať. Upokojil ma a ja som sa na svoje zotavenie pozeral inak."

[O rozhovore s Luisom Enriquem o hre na kraji obrany] "Jedného dňa sme boli v telocvični a mali sme neformálny rozhovor. Povedal mi: "Rozmýšľal som..." A ja som mu povedal, že som otvorený tomu, čo by chcel vyskúšať. "Možno to skúsime a nepôjde to dobre, ale myslím si, že s tvojimi predpokladmi sa dokážeš perfektne prispôsobiť."

"Som šťastný, keď som na ihrisku a pomáham tímu a predovšetkým pomáham trénerovi v tom, čo si myslí, že je pre tím najlepšie. Už len to, že som v jedenástke, je zdrojom hrdosti, a to, že môžem hrať na rôznych pozíciách, čo je pre tím nevyhnutnosťou, je ešte väčšia hrdosť. Táto všestrannosť mi priniesla veľa radosti."

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-03-25 12:06:35
Nech si treneri hovoria co chcu, oni z neho urobili "univerzala", co on vobec nie je. A potom je on tercom kritiky, nie oni, aj ked su v skutocnosti za to zodpovedni. Keby hral stale tam, kde ma byt, pravidelne by ho vsetci chvalili. On proste na kraj obrany NEPATRI.