FC Barcelona pokračuje v hľadaní pravého obrancu, ktorý by posilnil mužstvo v budúcej sezóne. Najnovšie sa v médiách objavilo meno hráča Red Bull Salzburg Amara Dedića, ktorý vo veku iba 20 rokov oslnil v rakúskej lige a európskych súťažiach.

Amar Dedić prišiel do Salzburgu z Wolfsbergeru, kde strávil jednu sezónu na hosťovaní a prezentoval sa veľmi vysokou úrovňou. Bosniak hrá za svoj tím na pravej strane obrany a ako píše katalánsky denník Sport, je jedným z najperspektívnejších krajných obrancov na európskom trhu.

Podľa viacerých bosnianskych médií skauti Barcelony v tejto sezóne sledovali progres mladého hráča. Blaugranas však nie sú jediným tímom, keďže o hráča Salzburgu, ktorý má dobrú techniku, postavu a skvelú útočnú hru, sa zaujímajú aj Arsenal a Miláno. Podľa denníka Sport môže Amar Dedić hrať na oboch stranách obrany.

Jedným z hlavných cieľov FC Barcelona v nadchádzajúcom prestupovom období je práve nákup pravého obrancu. Xavi by si prial skúsenejšieho hráča, ale je pravda, že Amar Dedić sa veľmi dobre prezentoval v Lige Majstrov a odohral už niekoľko zápasov vo farbách národného tímu. Pred dvoma dňami v kvalifikačnom zápase na Majstrovstvá Európy proti Islandu 20-ročný hráč dokonca strelil gól. Amar Dedić odohral v tejto sezóne 28 zápasov vo farbách Salzburgu, v ktorých strelil 2 góly a zaznamenal 3 asistencie.

Podľa Mundo Deportivo má pravý obranca zmluvu so Salzburgom do roku 2027. Hráčov rozvoj ocenili aj fanúšikovia rakúskeho klubu, ktorí Dediča v septembri minulého roka zvolili za hráča mesiaca so 72% hlasov.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.