Klub ubezpečil ľudí z okolia Gaviho a Arauja a prisľúbil, že zmluvy v prípade oboch hráčov budú podpísané v lete.

La Liga naďalej tlačí na Barcelonu a Gavi už nie je registrovaný ako hráč prvého tímu. Jeho predĺženie zmluvy bolo pozastavené, pričom sa čaká na to, kým klub vyrieši platový strop. Situácia je komplikovaná, pretože Barcelona by musela znížiť výdavky na platy o 200 miliónov alebo výrazne zlepšiť svoje príjmy, ale zaručila Gavimu aj Araujovi, že ich nové zmluvy vstúpia do platnosti počas najbližšieho leta.

Športové vedenie Blaugranas, ktoré udržiava veľmi dobré vzťahy so zástupcami oboch hráčov, dalo jasne najavo, že dohodnuté predĺženie zmlúv bude absolútnou prioritou a budú to prvé podpisy na budúcu sezónu. Barcelona bude musieť zaregistrovať aj novú zmluvu Sergiho Roberta, predĺženie zmluvy s Marcosom Alonsom a zmluvy Busquetsa a Baldeho, ak sa aj tie nakoniec predĺžia. Gavi a Araujo sú však kľúčoví a ich situácia bude prioritná.

Barcelona by dokonca mohla obetovať príchod nového hráča, len aby zaregistrovala týchto dvoch hráčov. Manévrovací priestor bude veľmi malý a bude si vyžadovať niekoľko predajov za veľké peniaze, aby účtovníctvo sadlo, ale niet pochýb o tom, že všetky predĺženia sa vtesnajú do nového platového limitu a že bude priestor na začlenenie hráčov, ktorí sú považovaní za nevyhnutných na posilnenie nového tímu.

Gavi aj Araujo sú z vývoja trochu rozčarovaní, ale chápu situáciu, ktorou Barcelona prechádza, a nemajú v úmysle odísť, aj keď by v krajnom prípade, že sa ich nepodarí zaregistrovať, mohli odísť zadarmo. Obaja odmietli veľmi lukratívne ponuky, aby zostali na Camp Nou s menším platom, a sú kľúčoví v projekte Xaviho Hernandeza.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-03-26 09:54:55
Věřím, že zůstanou oba. Nevím jestli jestli se podaří získat finance.
2023-03-26 11:31:45
Predať Torresa, Fatiho, Albu (alebo rapídne zníženie jeho platu) a pokiaľ sa bude dať znížiť platy aj hráčom s najvyššími platmi. S Busquetsom by som nepočítal, ak má ponuku z MSL, treba ho predať a už by bolo na zmluvy Arauja a Gaviho. S Robertom by som sa tiež snažil nejako dohodnúť!!!