Barcelonu tento rok sužujú zranenia, keď sa od prelomu rokov zranili Pedri, Robert Lewandowski, Ousmane Dembélé, Frenkie de Jong a teraz Andreas Christensen.

Dembélé je jedným z najvýraznejších absentérov Barcelony, keďže sa zdá, že vynechá nadchádzajúci duel proti Realu Madrid v odvete semifinále Copa Del Rey. Očakávalo sa, že Francúz sa zotaví oveľa skôr, ale jeho rekonvalescencia neprebiehala podľa plánu. Preto sa nezdá, že by sa v najbližších týždňoch mohol vrátiť na ihrisko.

Nedávna správa madridského denníka AS však naznačuje, že Dembélé je v snahe o návrat na futbalové trávniky veľmi odhodlaný. Útočník chodí do Ciutat Esportiva trénovať každý deň, niekedy dokonca dobrovoľne. Jeho činy a odhodlanie zapôsobili na ľudí z prostredia katalánskeho klubu. Bývalá hviezda Borussie Dortmund je odhodlaná vrátiť sa na ihrisko po tom, čo vynechala najmenej 11 zápasov vo všetkých súťažiach. Naposledy sme ho na trávniku videli koncom januára proti Girone.

S 8 gólmi a 7 asistenciami bol Dembélé po Robertovi Lewandowskom druhým najproduktívnejším hráčom Barcelony. Jeho zranenie však zapríčinilo, že Barcelona sa spolieha najmä na služby svojej defenzívnej formácie. Po zranení Christensena však Barcelona potrebuje svojich hviezdnych hráčov, ako sú Pedri a Dembélé, čím skôr, keďže sa snaží nielen dohrať sezónu pozitívne, ale aj získať domáce double.

Nanešťastie pre Xaviho Hernandeza sa však situácia stále zhoršuje a dokonca aj Frenkie de Jong teraz môže vynechať semifinálový duel Copa del Rey proti Realu Madrid, ktorý sa uskutoční začiatkom budúceho mesiaca.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-03-26 11:41:11
Madritský dennik AS si pekne z nás robí srandy... 😆

Tento "srdciar", ktorý sa už 6 rokov každú sezónu:

1. Dlhodobo zraní
2. Liečba ide "podľa plánu"
3. Rekonvalescencia sa komplikuje
4. Titulky dennikov "Dembele prišiel skôr na tréning, Dembele si kúpil permanentku do posilky, Dembele začal papať cerealie.." Jednoducho že "zmenil prístup"...
5. Koniec sezóny a jeho agentik, ktorý vyjednáva lepší plat = ďalsie bombastické titulky v denníkoch.


A tieto "kroky" dokolečka dokola.

Hlavne že tie "derby" v Sheffielde stihol so svojimi "fellaz"
2023-03-26 11:53:22
Dembo po 6 rokoch prekvapuje Barcu- už je profesional....
Dáme takú šancu aj Fatimu a Torresovi?
- ešte 5 rokov....🙈