Barcelona pozorne sleduje Daniho Olma od jeho odchodu do Dinama Záhreb vo veku 16 rokov. Odvtedy sa už trikrát pokúsila získať ho späť. Ako informoval Ferran Martínez z katalánskeho denníka Mundo Deportivo, Barcelona pred časom požiadala Olma, aby nepredĺžil zmluvu s RB Lipsko a v roku 2024 sa vrátil domov na základe voľného transferu.

Útočník z Terrassy (zaujímavosťou je, že z rovnakého mesta pochádza aj Xavi Hernández) má 24 rokov a je dôležitým členom španielskej reprezentácie - pri debute na lavičke De la Fuente strelil gól - aj klubu. Nedávno bol spolu s Rodrim vyhlásený za najlepšieho Španiela na Majstrovstvách sveta a potom sa jeho meno opäť objavilo v hľadáčiku Barcelony. Ba čo viac, práve v Katare sa katalánsky klub opäť skontaktoval s hráčovým okolím. Barcelona vedela, že Dani Olmo rokuje o predĺžení zmluvy s Red Bull Lipsko, a tak zorganizovala neformálne stretnutie členov štábu Barcelony vrátane samotného Xaviho Hernándeza a ľudí veľmi blízkych hráčovi v dome španielskeho reprezentanta v Dauhe. Zaujímali sa o Daniho situáciu, prejavili túžbu priviesť ho späť, vyjadrili spokojnosť s jeho dôležitou úlohou na Majstrovstvách sveta, ale tiež vysvetlili ťažkú ekonomickú situáciu, ktorou klub prechádza. Otvorili mu dvere k návratu na Camp Nou, ale s jednou požiadavkou: aby nepredĺžil zmluvu v Nemecku, aby ho mohli v roku 2024 získať späť zadarmo.

Rokovania Nemcov s Olmom sú momentálne na mŕtvom bode a zdá sa, že to bude ťažké zmeniť. Je pravdepodobné, že španielsky útočník odíde už počas najbližšieho leta. Jeho situáciu pozorne sledujú aj Bayern Mníchov a Real Madrid. Tieto kluby už záležitosť analyzovali - zdá sa, že cena prestupu by sa mohla pohybovať na úrovni 40 miliónov eur, čo je pre Barcelonu nedostupná méta. Bayern mal doteraz miernu výhodu vďaka Nagelsmannovi na lavičke, keďže práve nemecký tréner presvedčil Daniho, aby prestúpil z Dinama Záhreb do Red Bullu Lipsko. Bayern však najal Tuchela a samotný Nagelsmann je miesto toho kandidátom na trénerskú stoličku v Reale. V Brazílii sa totiž hovorí o tom, že Carlo Ancelotti má šancu stať sa novým trénerom ich národného tímu. Okrem dvoch vyššie uvedených klubov sa na Olma pýtali aj dva tímy Premier League (oba z rovnakého mesta).

Xavi a jeho štáb si Daniho vždy vážili. Sergio Alegre, Xaviho druhý asistent, je jedným z jeho najväčších podporovateľov. Meno hráča Lipska bolo na stole už pri rokovaniach o podpise zmluvy s trénerom z Terrassy. Mateu Alemany si bol dobre vedomý jeho situácie, keďže v posledný deň letného prestupového obdobia 2021 neúspešne sondoval možnosť priviesť ho do Katalánska. Nakoniec Barcelona v zime podpísala Ferrana Torresa za 55 miliónov plus bonusy, čím sa Olmovmu návratu zatvorili dvere, keďže boli považovaní za hráčov s veľmi podobným profilom.

V lete bude Barcelona hľadať krídelníka/krajného záložníka, ktorý môže hrať aj v strede poľa. Dani Olmo túto charakteristiku dokonale spĺňa, ale požiadavky Lipska sú v súčasnosti príliš vysoké.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
mito669 Premium
2023-03-26 20:49:13
Už zase Olmo ?
2023-03-27 08:07:37
špatný vtip... dúfam, že nikdy ho neuvidíme v FCB...