Barcelona sa v januári zúfalo pokúsila posilniť svoj stred poľa, a preto predložila drzú ponuku na hosťovanie Sofyana Amrabata, hrdinu Majstrovstiev sveta v Katare. Jej ponuka zahŕňala 3 milióny eur za hosťovanie s opciou na jeho kúpu za približne 40 miliónov eur v lete.

Fiorentina však túto ponuku odmietla, pretože chcela, aby Barcelona do zmluvy zahrnula klauzulu o povinnej kúpe. La Liga by však Barcelone nepovolila takýto druh obchodu. Nakoniec, aj po  pokusoch  Amrabata hovoriť s prezidentom Fiorentiny v nádeji, že v zime pretlačí prestup, klub zo Serie A odmietol ustúpiť a hráč nakoniec zostal v Taliansku.

Jeho brat Nordin Amrabat potvrdil záujem zo strany katalánskeho klubu v rozhovore pre Voetbal Premier: "Môžem vymenovať tri kluby, ktoré boli konkrétne v posledných dvoch alebo troch dňoch prestupového obdobia," povedal. "Dva alebo tri dni pred koncom prestupového obdobia prišla Barcelona s ponukou na hosťovanie Sofyana. Nebola však schopná zahrnúť povinnú opciu na kúpu. Sofyan tam naozaj chcel ísť, mal nádej, pretože Barcelona ponúkla dobrú sumu za hosťovanie. Fiorentina povedala: 'Nie, v žiadnom prípade. Si jeden z našich najdôležitejších hráčov, teraz ťa nepustíme. V lete sa môžeme porozprávať o prestupe.'," povedal.

Objavili sa aj správy, podľa ktorých Fiorentina sľúbila Amrabatovi, že ak v januárovom prestupovom období príde dobrá ponuka, bude môcť odísť - aj na hosťovanie. A zdá sa, že Barcelona nebola jediná. "Manchester United chcel hosťovanie s opciou na kúpu, Fiorentina odmietla. A tretia bola Chelsea," dodal Amrabatov brat. Zatiaľ čo marocký internacionál verí, že v lete presadí svoj vysnívaný transfer, zdá sa, že Barcelona už nemá hráča na svojom prestupovom zozname. Namiesto neho bol za nástupcu Sergia Busquetsa vybraný Martin Zubimendi z Realu Sociedad.

zdroj: Voetbal Premier
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-03-27 10:54:05
3m za hosťovanie hráča ktorý hrá základ a je dôležitý hráč klubu je na smiech to by nezobral nikto